FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

Wybór sprzętu-Nikon... tylko co dalej? (HELP!)

<< < (4/18) > >>

JIMIX:
W trybie M robią, to uzywają  8)

OM:
Skłoniło mnie to do refleksji, długo myślałam pod kątem ergonomii, czy wolałabym kręcić pokrętło kciukiem czy palcem wskazującym, a może jednocześnie... ;D I jedyną alternatywą niosącą odpowiedz, jest  korba zamiast pokrętła  ;D

Rzepka:
OM ale D90 ma dwa pokrętła :D

hesja:
a powiedz Rzepka tak szczerze jaka masz technike fotografowania?
Czy przypadkiem podczas focenia nie przelaczasz sie miedzy A i S i i tak krecisz jednym kolkiem?
Nie zdarza Ci sie ze w ferworze walki mając dwa pokretla, krecisz nie tym kolkiem co potrzeba? :P

pomijam tu oczywiscie profi-profesjonalistow, ktorzy rownoczesnie zmieniaja przy kazdym zdjeciu i czas i przeslone
im bezwzglednie potrzebne sa oba kolka - moze kiedys i ja bede tak dobry ale na razie... nie jestem

kichu:
to jest racja, natomiast jest jedna roznica miedzy tymi puszkami na ktora nikt nie zwraca uwagi, a ktora jesli chodzi o ergonomie robi roznice
w D5100 i jemu podobnych zmiana np. A na S odbywa sie kolkiem z lewej strony, w D90 i wyzej kombinacja 'przycisk mode + pokretlo"
w tym drugim mozna tryb zmienic bez odrywania oka od wizjera i bez odrywania reki - co sie przydaje, jesli focimy wiekszym ciezszym obiektywem (i nie mowie tu zaraz
po pincetach, ale jakims wiekszy zoomem w klimatach 70-300, 800-400 itd.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej