FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

Wybór sprzętu-Nikon... tylko co dalej? (HELP!)

(1/18) > >>

pilotex:
Witam. W najbliższym czasie planuje wymianę sprzętu z Sony A200 (eh, u mnie w fotografii lotniczej się nie sprawdził, w dodatku się popsuł) na Nikon-do 2000-3000 zł. Tylko teraz, co byście mi polecili za model? W sumie w fotografii lotniczej trochę "siedzę", ale wolałabym coś jeszcze "nieskomplikowanego"-wiedzę wolę zdobywać stopniami, by efektywniej wykorzystywać możliwości lustra-na jeszcze lepszy sprzęt przyjdzie czas, gdy zacznę sama zarabiać. Pomożecie? Wolę spytać się Was, niż kupować lustrzankę za radą jednej osoby, jak było w przypadku Sony.
Pozdrawiam ;)

OM:
hmmm może Nikon d5100? Wprawdzie szału nie ma i z bigmą nie działa, ale przy lekkim zaangażowaniu spokojnie można nim wydziergać set aplikacyjny  ;)
Na dzień dobry moim zdaniem idealny i spokojnie zmieścisz się cenowo, a reszte na obiektyw. Pakiet startowy nikon d5100 +nikkor 70-300 VRII ;)

hesja:
ZO

Rzepka:
Ja chyba jednak poszedłbym w D90, używkę można kupić w dobrej cenie a ergonomia jest dużo na +, matryca jak w D300 i górny wyświetlacz może być naprawdę pomocny ;)

nurek:
Za Rzepką. Myślę, że D5... może dość szybko ograniczać funkcjonalnoscią.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej