FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

Wybór sprzętu-Nikon... tylko co dalej? (HELP!)

<< < (3/18) > >>

pilotex:
Wiesz, niby trochę warsztatu posiadam, parę Air Show zaliczyłam, także zastanowię się jeszcze, przeanalizuję wszystko jeszcze z 10 razy na spokojnie, ogarnę ceny i zobaczymy ;)

JIMIX:
D90... Jakosc obrazu na minus w porownaniu do D5100. Funkcjonalnosc na plus w stosunku do D5100 - wiadomo. Ale wybralbym jednak D5100, bezdyskusyjnie. Nabierzesz wprawy i doswiadczenia, a jakosc obrazu na tym nie ucierpi. Poza tym, zakladam, ze nie tylko do foto-loto bedzie ta pucha. Sorry, ale jakosc zdjec przy wyzszym ISO z D90 jest jak z D300, czyli kupa. D300 posiadalem i sie szybko z niego wyleczylem.

OM:

--- Cytat: Rzepka w Sierpień 16, 2012, 07:51:20 pm ---...Z tego co kojarzę D5100 nie ma z przodu pokrętła, niby pierdółka ale przy potrzebie szybkiej zmiany przesłony mamy problem, podobnie z pomiarem światła etc.

--- Koniec cytatu ---
Potwierdzam, ale tylko połowicznie...D5100 nie ma pokrętełka z przodu...bo ma go z tyłu  ;D  od strony wyświetlacza, na wysokości kciuka. Zmiana przesłony trwa mniej niż sekundę i jest bardzo wygodna.Ja nie mam nic do zarzucenia ergonomii D5100, jest bardzo wygodny w trzymaniu i korzystaniu:)

hesja:

--- Cytat: OM w Sierpień 17, 2012, 02:03:38 am ---
--- Cytat: Rzepka w Sierpień 16, 2012, 07:51:20 pm ---...Z tego co kojarzę D5100 nie ma z przodu pokrętła, niby pierdółka ale przy potrzebie szybkiej zmiany przesłony mamy problem, podobnie z pomiarem światła etc.

--- Koniec cytatu ---
Potwierdzam, ale tylko połowicznie...D5100 nie ma pokrętełka z przodu...bo ma go z tyłu  ;D  od strony wyświetlacza, na wysokości kciuka. Zmiana przesłony trwa mniej niż sekundę i jest bardzo wygodna.Ja nie mam nic do zarzucenia ergonomii D5100, jest bardzo wygodny w trzymaniu i korzystaniu:)

--- Koniec cytatu ---
naprawde wszyscy uzywacie jednoczesnie obu pokreteł? :)
szaaacun - i paczycie na drabinki :P

Złoty:

--- Cytat: hesja w Sierpień 17, 2012, 07:53:47 am ---naprawde wszyscy uzywacie jednoczesnie obu pokreteł? :)
szaaacun - i paczycie na drabinki :P

--- Koniec cytatu ---
;D ;D ;D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej