FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny
słoiki do lotniczego foto
kwinto:
Używam 150-500 od maja, od Michałkowa. Wybrałem go bo to najlepsza relacja pomiędzy jakościa a ceną.
W Sigmie fajna sprawa z gniskową ale z ostrością to juz gorzej, chociaż mam kilka bardzo udanych fotek z tego obiektywu
Swoja bede chciał sprzedac wiec jak chcesz to proszę
kux:
--- Cytat: brovarsky w Grudzień 29, 2011, 11:23:37 am --- 3/4 zdjęć jest takich, że "główny bohater" zajmuje jakieś 10 do 20% kadru, reszta to niebo "blacha",
--- Koniec cytatu ---
o obiektywach juz ci co nieco koledzy napisali, ale chciałbym zwrócić uwagę szkło to nie jedyny problem...
owszem 400-500 to więcej niż 300, ale jeśli przy 300 samolot to 10% kadru to po zmianie na 400/500 też rewelacji nie będzie
a i z cropowaniem - niestety.... crop z zoom do 500 a crop ze stałki 500... przepaść....
czasem zamiast za ogniskową warto rozejrzeć się za miejscem pod płotem z drugiej strony lotniska....:)
co do szkła - dobrze jakbys budżet podał
larky:
--- Cytat: Złoty w Grudzień 29, 2011, 03:42:39 pm ---
--- Cytat: larky w Grudzień 29, 2011, 03:39:06 pm --- Miałem ten obiektyw dwa razy na Flying Legends i nie odczułem jego powolności, bardziej brak bylo niestety ostrości.
--- Koniec cytatu ---
... bo tam powoli latają Larky :))))
--- Koniec cytatu ---
Taaak? :) A robiłeś zdjęcia Mustangom wypadającym zza obiektu zwanego Land Warfare (taki pagórek na końcu)??? Zapewniam Cię, że tam wolno nie jest hehehehe
brovarsky:
--- Cytat: kux w Grudzień 29, 2011, 05:35:56 pm ---
--- Cytat: brovarsky w Grudzień 29, 2011, 11:23:37 am --- 3/4 zdjęć jest takich, że "główny bohater" zajmuje jakieś 10 do 20% kadru, reszta to niebo "blacha",
--- Koniec cytatu ---
o obiektywach juz ci co nieco koledzy napisali, ale chciałbym zwrócić uwagę szkło to nie jedyny problem...
owszem 400-500 to więcej niż 300, ale jeśli przy 300 samolot to 10% kadru to po zmianie na 400/500 też rewelacji nie będzie
a i z cropowaniem - niestety.... crop z zoom do 500 a crop ze stałki 500... przepaść....
czasem zamiast za ogniskową warto rozejrzeć się za miejscem pod płotem z drugiej strony lotniska....:)
co do szkła - dobrze jakbys budżet podał
--- Koniec cytatu ---
niestety dziura w domowym budżecie będze naciągnięta dość mocno ;) coś koło 3000 zł, na tyle mogę sobie pozwolić
mirroo:
Szału nie będzie po tej zmianie. Fotografia lotnicza to duże koszty. Idąc na kompromis za szkłem musisz się zgodzić na kompromis z jakością zdjęć.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej