FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny
słoiki do lotniczego foto
brovarsky:
Obiektyw N 70-300mm VR w przypadku Radomia, nie spełnił moich oczekiwań w 100%. 3/4 zdjęć jest takich, że "główny bohater" zajmuje jakieś 10 do 20% kadru, reszta to niebo "blacha", a cropować nie bardzo się już z tego da. Dlatego też, przygotowując się do nowego sezonu myślę intensywnie o wymianie (dokupieniu) szkiełka, np. na Sigmę 120-400 lub 150-500.
Bardziej doświadczonych kolegów/koleżanek w temacie prosiłbym o poradę, jaka opcja byłaby dobra. Zostawić to 70-300 i próbować dalej, czy jednak zmienić na Sigmę. Dodam tylko, że pstrykam D7000 choć pewnie to bez znaczenia.
pozdr.
hesja:
jak masz opcje do dokup ktoras z tych Sigm (odpowiedza Ci ci ktorzy uzywaja najlepiej)
albo... pozbieraj na dluuuga stałke do kompletu :)
Rzepka:
Po ogórkach generalnie dają radę jak z reguły po korniszonach używam bo po kiszonych trochę mydło się robi... Słyszałem jeszcze że po cebulce perłowej do statyki są zarąbiście ostre ;)
Generalni problem z tymi szkłami jest taki że średnica filtra dość duża :/
brovarsky:
pomińmy filtry, to jest na chwilę obecną, że tak powiem, sprawa drugorzędna :)
larky:
Ja bym sugerował 50-500 Sigmy, rozważ opcję wypożyczania tego obiektywu może i czekaj cierpliwie na Nikkora 80-400 AF-S, może w końcu się pokaże skurczybyk :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej