ZDJĘCIA INNE > Pozostałe
"Na wygnaniu w mieście Łodzi ..." - część I
fan:
"Na wygnaniu w mieście Łodzi, gdzie nawet psom bieganie szkodzi" ...
Swój secik zaczynam od cytatu z filmu "Nic śmiesznego". Jeżeli ktoś nie oglądał to polecam chociaż fragment --> https://www.youtube.com/watch?v=WLXqQ5mgHo8
Tak, jak główny bohater mieszkam w Łodzi i nie lubię tego miasta. Dlatego tematem moich zdjęć z Łodzi są głownie opuszczone fabryki, miejsca z tabliczkami "zakaz wstępu" i "grozi zawaleniem". W Łodzi szukam malowniczej brzydoty, miejsc zapomnianych, których nie dały rady zniszczyć: II Wojna Światowa, komunizm i kapitalizm lat 90-tych.
Dlatego postanowiłem zapodać kilka kadrów mojej skromnej twórczości, oczywiście zapraszam do żywej dyskusji, krytykowania, oceniania moich wypocin i eksperymentów obróbkowych :)
Jak się spodobają będzie więcej :)
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Dwie bonusowe fotki, które są zaczątkiem cyklu: "MERCEDES W ŁODZI" ;)
9.
10.
Spad:
Super miejsca - chyba polubię Łódź :D
Tomaszek:
Nikt nie lubi Łodzi :)
Co do zdjęć, to mnie jakoś nie porwały. Obróbka tak od sasa do lasa. Motywy też nie tworzą jakiejś spójnej całości. Raz walące się budynki z XIX wieku, raz jakiś kot, a na koniec wrak ciężarówki. No nie robi mi to po prostu.
Robteek:
A ja uważam, że kapitalne znalazłeś miejsca i bardzo ciekawie obrobiłeś.
Ja zastanowił bym się jeszcze nad drugą wersją, bardziej dramatyczną w przekazie, bo tak po mojemu to niektóre kadry aż o to się proszą.
No i gratulacje za pomysł na 6.
Złoty:
Troszkę za Tomaszkiem ale tylko troszkę (on jest za Ruchem Chorzów chyba)
Ja na tak, a naj 6.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej