FOTO-TECHNIKA > Komputery i oprogramowanie

obrabianie zdjęć know how

<< < (4/7) > >>

seba:
tak może macie racje, nie mam tam konta ale nic trudnego.
nie znam akurat tamtego forum.

ale poszukam sobie bez problemu wiem już gdzie :)
gdyby jednak ktoś sobie przypomniał że kiedyś był lub zna kogoś kto był na takich szkoleniach stacjonarnych to chętnie poczytam opinie o tych kursach.

szamal:
Seba, jesli faktycznie chcesz zacząć zgłębiać tajniki obróbki, to moim zdaniem nie ma na co czekać i wierzyć że jak pójdziesz na szkolenie to opanujesz tajniki PS lub LH. Siadaj przed kompem i bierz sie za zdjęcia  :P.
Szkolenia i kursy mogą stanowić tylko dodatek do umiejętności jakie posiądziesz obrabiając jak największą ilość zdjęć. Polecam do tego książki Scotta Kelby'ego i Matta Kloskovskiego które są (moim zdaniem) chyba najlepszymi podręcznikami do nauki obróbki zdjęć przy pomocy PS i LH. Możesz u nas dostać bez problemu kilka pozycji dotyczących PS jak LH. Tak wiec do roboty, próbuj, pytaj się i wrzucaj zdjęcia na forum a na pewno ktoś Ci coś podpowie i pomoże.

Myślę że większość z nas tak uczy się obróbki  ;D

Złoty:
Za Szamalem. Ja rowniez w przyplywie desperacji wybralem sie kiedys na kurs PS do szkoly ktora wymieniasz- generalnie nie polecam.

pilotex:
I za Złotym, tak jak napisałam wcześniej-moja metoda, to nauka metodą prób i błędów. Właśnie tak zgłębiam tajniki Lightroom'a teraz ;)

seba:
jeżeli chodzi o LH to nie mam z nim większych problemów ten program nie jest jakiś mega trudny nie ma się co oszukiwać.
Natomiast PS'a to ja już walczyłem z video tutorialami itd ale nie dociera to do mnie jakoś. największe problemy mam z tymi warstwami, siatkami i miliardem opcji w tym PSie których za cholerę nie mogę ogarnąć.
Dlatego pomyślałem o takim kursie stacjonarnym, ponieważ wiem co daje PS, zdaję sobie sprawę że w LH nie zrobię takich rzeczy.

jeżeli chodzi o książki bardzo lubię Kelbiego i mam jego 3 częściową serię o fotografii, zaraz sobie poszukam właśnie jego książki na temat PSa, tak jeszcze nie próbowałem.
dzięki bardzo za wszystkie opinie to naprawdę daje duże spojrzenie na niektóre sprawy. 

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej