FOTO-TECHNIKA > Komputery i oprogramowanie
obrabianie zdjęć know how
Spad:
W moim przypadku po to (na szczęście poradziłem sobie inaczej), żeby móc wywołać RAW-y z 1 DX-a, mając wersję Camera Raw, nie znającą jeszcze tej puszki.
kichu:
Aaa no chyba, że tak. Drugie znane mi zastosowanie to robienie z duzych rawów np. z D800 (36mpix) mniejszych rawów typu 16mpix, bo mozna sobie zapodac resize przy konwersji. Generalnie dzieki temu nikoniarze
moga sobie w kompie zrobic coś, co Canonierzy maja to zaimplementowane od razu w puszkach (to sie chyba mRAw i sRAW nazywa).
seba:
fajnie że sporo osób napisało, widzę że wachlarz jest duży.
jak na razie do kwiecina mi najblizej :)
sam osobiście używałem nxview teraz używam i faktycznie szybciej działa tego FastStone (freeware) i dalej LH . PS'a chciałbym się nauczyć ale właśnie jakiś taki kurs stacjonarny na wykładach i każdy ma swoje stanowisko bo tak nauczę się najszybciej.
Wiem że były tutaj kiedyś prowadzone i organizowane szkolenia z PS'a ale też tylko o tym poczytałem bo tematy z 2010 roku pozostały, ale tak.. jestem czujny.
@MSPilotka
niestety linki nie działają ale wiem chociaż gdzie poszukać - także dzięki bardzo za tipa.
pilotex:
--- Cytat: seba w Styczeń 06, 2014, 01:23:57 am ---@MSPilotka
niestety linki nie działają ale wiem chociaż gdzie poszukać - także dzięki bardzo za tipa.
--- Koniec cytatu ---
Sprawdzałam-chodziły, teraz nie chodzą...? Wpisz sobie słowa-klucze, np. "photoshop" itp.-tam jest masa tematów dot. obróbki w PS-ie :)
Spad:
Pewnie linki są "czynne", jeśli się jest zalogowanym na l.net.pl.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej