FOTO-TECHNIKA > Komputery i oprogramowanie

obrabianie zdjęć know how

<< < (5/7) > >>

kwiecin:
Seba, zamiast iść na kurs, znajdź jakiegoś fotografa / fotoedytora, którego styl obróbki Ci się podoba.
Zaproponuj mu spotkanie, żeby Ci pokazał jak on to robi.
Niektórzy chętnie dzielą się za free, innym trzeba będzie zapłacić.

Ale wtedy szybciej ogarniesz najważniesze sztuczki. Bo do obróbki w PS nie potrzebujesz znać całego PS, tylko pewien zestaw narzędzi w odpowieniej kombinacji.
Ewentualnie tak jak pisali poprzednicy - zapraszamy do nas. Ja dużo sie nauczyłem z pogadanek podczas focenia no i na kursach, które organizujemy.

No i rozumie, że tu zaglądałeś? http://spfl.pl/forum/index.php/board,73.0.html

seba:
kwiecin wszystko co piszesz to fajna sprawa. ale weź i poproś kogoś jak ludzie zalatani są i nie ma się co dziwić.
czasami z niektórymi pogadać na FB się nie da bo tak zalatani  hehehe :)

dzięki za linka - widziałem to miejsce na forum i zamierzam się tym właśnie zająć.
dodatkowo po waszych namowach :) zamówiłem sobie książkę Scoota z photoshopa, dobry z niego chłop i jakoś dobrze mi się go zawsze czytało.

dzięki

szamal:
Seba, czyli tak jak pisalem jak masz ksiazki to ich nie czytaj, tylko bierz ja do kompa, otwieraj zdjecia i zaczynaj retusz krok po kroku wedlug wskazowek Scota. Gwarantuje ze juz po kilku obrobionych fotach zrozumiesz do czego sluza warstwy i kilka innych fajnych narzedzi. Do dziela, jakby co daj znac 

pilotex:
I nie zapomnij skrótu Ctrl+Shift+E na sam koniec, po obróbce ;)

kwiecin:

--- Cytat: seba w Styczeń 06, 2014, 03:51:54 pm ---kwiecin wszystko co piszesz to fajna sprawa. ale weź i poproś kogoś jak ludzie zalatani są i nie ma się co dziwić.

--- Koniec cytatu ---
Seba, a próbowałeś? :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej