FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

Jak sobie powiększyć?

<< < (2/8) > >>

Łukasz Kulik:
Za Hesją i resztą z resztą.
70-300 vr wystarcza nawet pod nowsze matryce ale w DX. 55-300 podobno też daje radę ale widać różnice w budowie/funkcjonalności.
Poprzeglądaj forum. Jest sporo zadowolonych użytkowników 55-300. Ja osobiście polecam 70-300. 

Carlito:
A tu jeden z tych użytkowników nawet się wypowiada  :D

Major:
Oczywiście nie mówię, że do końca życia będę używał tylko budżetowych obiektywów, ale obecnie po prostu jestem zbyt przyciśnięty. Samo tłumaczenie dokumentów (mieszany polski z łaciną na angielski) i autoryzacja notarialna to wydatek lekko poniżej 1000 GBP. Szukam lekarzy, którzy nie będą wymagać kompletu, ale rozmawiałem już z kilkoma i nie brzmi to zachęcająco niestety (ale wiem, że mogę latać na 100%, tylko Angole potrzebują papierków)...

To szkiełko 55-200 nie jest takie złe, gdyby tylko było nieco dłuższe... Jako spacerowy zoom albo do cioci na imieniny jest wystarczające, więc pewnie zostanie :D.

Dzięki wszystkim za odpowiedzi.
Pozdrawiam

pilotex:
Hej! Dawaj ogłoszenie o 70-300 VR, pewnie ktoś ma tutaj do sprzedaży. Ja osobiście kupiłam 70-300 VR od Wilka do mojej D5100 i współgra super, autofocus chodzi bez zarzutu, generalnie daje naprawdę radę :)
Masz tu nawet fotkę-przelotówka, ale chodzi o jakość. W Radomiu była moc, zdjęcia wyszły dużo lepiej, jak 55-300 VR, którego też podpięłam do mojego aparatu.
http://skrzydla.org/showphoto.php?photo_id=133093

Major:
Foto faktycznie wygląda kapitalnie, nawet jak na 300mm. Już widzę te wszystkie ustrzelone Belugi i A380, które fruwają mi nad domem..... :D :D

Obiektyw planuję zakupić jakoś w styczniu, na spokojnie poprzeglądam ogłoszenia i coś pewnie wybiorę.

Dzięki!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej