FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

Jak sobie powiększyć?

<< < (3/8) > >>

Mori:
70-300 zdecydowanie daje rade. Jasne że to tylko budżetówka ale można z niej niejedno wycisnąć.
Jak chcesz to zobacz mój Radom. Wszystko robione 70-300

http://mori.com.pl/radom-2013

Major:
No i mnie to wystarczy. Kapitalne zdjęcia mori!

Mori:
Dzięki :)
Ale uczciwie muszę Ci powiedzieć że to jednak jest budżetówka i często bardzo bolą jej ograniczenia.
Wszystko jest OK jeśli słoneczka jest dużo i cele latają w miarę blisko. Ale gdy jest szaroburo i latacze są choćby trochę dalej to jednak trzeba sobie odpuszczać.
Nie wiem na ile możesz wyciągać cropy ze swojej matrycy ale mój D300s szybko się poddaje :(
Ja niestety też traktuje je tylko jako przejściowe do 80-400.
Niestety nerki strasznie potaniały więc jeszcze pewnie kilka sezonów nim pofocę :)

Major:
Jak najbardziej rozumiem, że to tylko rozwiązanie budżetowe, ale na pewno nie będzie bolało bardziej niż z moim obecnym 200mm :D.

Przelotówek nie planuję tym focić, a do PV spokojnie wystarczy. No i Red Arrows kręcą przynajmniej część karuzeli nad pasem, więc powinien dać radę :D. Co do cropów to nie mam pojęcia jak to wygląda w porównaniu z innymi puszkami, ale powiedziałbym, że matryca D7000 spisuje się całkiem nieźle.

Z nerkami faktycznie lipa, choć moja kobieta ma dwie, jej mama też, może by się uzbierało na coś przyzwoitego. Jak braknie, zawsze można dorzucić teścia na części :D.

Mori:
Dobrze kombinujesz. A myślisz że czemu mam trójkę dzieci? :):):)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej