FOTO-TECHNIKA > Komputery i oprogramowanie
sRGB vs AdobeRGB - przestrzenie kolorow
Amon:
A spytam tylko - dlaczego sRGB a nie Adobe? Ja mam w tej chwili w puszce Adobe i w PS Adobe - to rada zaczerpnięta z photoshop.pl.
Jak zmieniłem w ten sposób, to problemy z różnym zdjęciem w ps i w przeglądarce zniknęły również.
Slavcio:
Dla testu wrzuce foto 1:
Amon:
Sławek, a jeśli otworzysz to zdjęcie w PS, to widzisz to samo co w przeglądarce internetowej?
Slavcio:
--- Cytat: Amon w Lipiec 25, 2010, 11:30:13 pm ---Sławek, a jeśli otworzysz to zdjęcie w PS, to widzisz to samo co w przeglądarce internetowej?
--- Koniec cytatu ---
No tu jest problem. W PSie obrobie i w PSie jak i w przegladarce do zdjec widze OK - tak samo. Jak wrzuce na serwer (poza Airfighters - bo tam jest dobrze) to na naszym forum, jak i na mojej stronie kolory sa podciagniete, kontrast.....
stara 2
po zmianie profilu i przerobienie w PSie ponownie (tylko sam profil koloru)
nie wiem czy coś widać ;-(
wątek do wycięcia będzie....
Amon:
No widać różnicę.
Wszystko rozumiem, ale żeby to co widzimy zależało od serwera na który wrzucamy? A wrzucasz plik prosto na serwer (przez np. ftp) czy przez jakiś loader na stronie? Bo jeśli wrzucasz plik prosto na serwer i przeglądasz zdjęcia tą samą przeglądarką to oba zdjęcia powinny wyglądać tak samo (bo niby czemu nie?).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej