ZDJĘCIA INNE > Ludzie

Masai village

<< < (3/4) > >>

Kate:
Zdjęcia MEGA!

Zawsze mnie fascynowała fotografia w tak egzotycznych miejscach i jeśli tak można powiedzieć, tak egzotycznych ludzi.
Jestem pod wrażeniem Twoich fotografii, bardzo mi się podobają a szczególnie 4, 10 i 11.
Czerwony kapturek – hmm ...super model ...  (jeśli Amonowi się podoba to ja spokojnie mogę to napisać  ;D)

Fajnie kontrastuje czarny kolor skóry z kolorowymi wisiorkami czy też kolczykami
Wszyscy ubrani w kolorowe ciuszki a u nas zazwyczaj wszyscy na czarno

Amon:
Dzięki za komentarze.

Od takich zdjęć można wymagać więcej... ale... mieliśmy do podjęcia decyzję - jechać do wioski masajskiej czy nie jechać... byliśmy u masajów 2 lata wcześniej podczas poprzedniej wizyty w Kenii i w sumie mieliśmy tym razem odpuścić, po prostu z braku czasu. Jednak podumałem aby pojechać choćby na kilka fotek. W sumie większość ze zdjęć jest z tej krótkiej bo trwającej około 30 minut wizyty. Kilka trafionych przy innych okazjach (z tych tu tylko bonus spoza wioski). Podczas tej 30 minutowej wizyty musieliśmy oczywiście obejrzeć ich taniec, pomodlić się z nimi i obejść wioskę. Trzeba było jeszcze standardowo poopowiadać skąd jesteśmy, jak jest w Polsce i jak można wytrzymać w -10st. C. Łatwo sobie więc wyobrazić ile czasu mieliśmy na zdjęcia. Dla pięknych ujęć trzeba by tam posiedzieć ze 2-3 dni (min). Z drugiej strony, byliśmy tam w okolicach 17tej, a o 18-18:20 jest zachód. I w zasadzie gdybyśmy zostali tam dłużej nie byłoby zdjęć słoników o zachodzie. Tak więc... przed wyjazdem zawsze mam 1000 pomysłów gdzie ja nie pojadę i czego nie zrobię, a potem nigdy na nic czasu. Życie ;). Inna sprawa, na foty plemion w wioskach o wiele lepiej do Etiopii - 10x lepszy klimat. Do Kenii na zwierzaki :). Polecam! :)

Złoty:
... A co do Etiopii racja;)

Amon:

--- Cytat: Złoty w Styczeń 11, 2013, 05:56:57 pm ---...Majowie? ;)

--- Koniec cytatu ---

Hehe ble, zawsze to mylę ;). W majowskiej to byliśmy z 4 lata temu :). Dzięki - poprawiłem :).

mariorz:
Podobają mi się fotki, opisy też...Adam, Ewa, Adam....:)
Niezły pomysł z tymi sandałami, bieżnik całkiem spory, kilka sezonów obleci :) zresztą cały but wykonany z rozebranej na detale opony  :o
....aż strach pomyśleć co by z człekiem poczeli   :o ( z kości jakieś bierki, wieszak albo paciochę do mieszania zupy )  ;D 

A tak na serio, czwórka rewelka i jeszcze kilka innych....w zasadzie wszystkie  8)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej