FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

Nikkor 300/4 IF-ED

<< < (8/13) > >>

kux:
volcik patrząc na twojego jurka i zakładając, że to nie jest kwestia 1/400 to to zwyczajnie wygląda na usterkę sprzętu
bo tak naprawdę dywagujemy o różnicach niewielkich, często subiektywnych
a to co wrzuciłes jest poniżej sigmy 70-300
cos po prostu jest nie tak

kichu:
volt z Twojego sampla nic nie wynika, moze byc poruszenie, moze byc nietrafiona ostrosc... 1/400 na 500mm to nie jest czas, ktory moznaby uznac
ze gwarancje nieporuszonego zdjecia - po prostu

pokaz jakies zdjecia rur, zrobione na przymknietym zestawie (tak z f8), przy czasach od 1/1000 w gore z trafiona ostroscia - wtedy bedzie mozna cos
wnioskowac

bo pierwszy wniosek z Twojego sampla dla mnie to jest w pierwszym rzedzie operator error, w drugim rzedzie sprzet....

Jamal:
No tu za kichem i amonem - dla mnie foto Jerzego jest nietrafione z ostrością/ruszone. Postaw zestaw na statywie i dziabnij zdjęcia statyczne. Jak jakość będzie ok, to musisz popracować trochę pod płotem nad techniką. Ja mam podobnie, zmieniłem puszkę i szkło, inna ogniskowa i wyważenie zestawu + większa matryca, i ilość ruszonych zdjęć które na poprzednim zestawie były by żyletką radykalnie wzrosła. Po prostu trzeba się "dogadać" ze sprzętem, poznać wady i zalety.

Robteek:
Volcie  pozwolisz, że się podłączę bo mam dokładnie tak samo.
Zeby nie zaśmiecać wątku, podaje linki.

http://imageshack.us/photo/my-images/502/dsc0273ya.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/856/dsc1004f.jpg/

Są to jedne z najlepszych z całego dnia. Puma była w zawisie no a Jurek na bardzo krótkich czasach w dobrym świetle.
Łudząco przypominają mi fotki od  Volta.
Acha i jeszcze jedno, Nikosie z serwisu dwa razy sprawdzali i dwa razy cały zestaw, razem z puszką ich zdaniem był OK.
No i szum przy użytkowaniu tego zestawu jest okropny.

szamal:
Volt, Robteek, jak tu wskazał kichu ten zestaw trzeba przymykać z moich obserwacji tak f/8 jest optymalnie ale mam foty z f/7.1 i tez jest ok, poza tym trzeba pracowac na krótkich czasach, choc przy smiglaku jest 1/80 ale reszta to juz kwestia treningu  ::)

Ponadto sprawdżcie tak jak juz wczesniej wspomniano jak ostrzy zestaw na statyce najlepiej na statywie, jezeli tu jest ok, to pozostaje tylko trening, trenig i efekty same przyjda ;D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej