FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

Nikkor 300/4 IF-ED

<< < (7/13) > >>

volt:
Specjalnie wybrałem taką fotkę. Mówię - Jurek leciał wtedy na krytycznych, więc był wolniejszy od autobusu. Trafiony w punkt. Tak samo jak i kilka zdjęć poprzedzających to. Wszystkie nieostre.

volt:
Choć niektóre ładne, jak np. ta. A EXIF przecież bardzo podobny...

szamal:
Volcik, zestaw może faktycznie nie jest cudowny, ale tez nie ma tragedii. Trzeba nauczyć sie z nim współżyć. Ja także na początku byłem wielce rozczarowany, ale po kilku dyskusjach z kichem i zmianie ustawień okazało się ze da sie tym zestawem robić dobre foty. A biorąc pod uwagę koszty 70-200 +TC a 200-400 to różnica jest ogromna, oczywiście jak masz kasę to kupujesz 200-400 ale za ta różnice możesz mieć np. D800

Poniżej kilka fot poczynionych zestawem 70-200+TC2.0

Amon:

--- Cytat: volt w Listopad 01, 2012, 02:58:16 pm ---Choć niektóre ładne, jak np. ta. A EXIF przecież bardzo podobny...

--- Koniec cytatu ---

No ale to tak, żeby wszystkie pięknie ostre trafić, to nawet z D4+500mm się nie da ;). I to nawet jakby Cię Niemcy otoczyli.

volt:

--- Cytat: Amon w Listopad 01, 2012, 03:22:04 pm ---
--- Cytat: volt w Listopad 01, 2012, 02:58:16 pm ---Choć niektóre ładne, jak np. ta. A EXIF przecież bardzo podobny...

--- Koniec cytatu ---

No ale to tak, żeby wszystkie pięknie ostre trafić, to nawet z D4+500mm się nie da ;). I to nawet jakby Cię Niemcy otoczyli.

--- Koniec cytatu ---

Amon, nie popadajmy ze skrajności w skrajność :) Nie chodzi mi o wszystkie piękne ostre, tylko odsetek tych dobrych chociażby na poziomie 70-300...
szamal, o jakie ustawienia w puszce chodzi? Bo aż ciężko mi uwierzyć, że po przestawieniu kilku rzeczy nagle ten zestaw zaczyna focić :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej