FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

Wybór sprzętu-Nikon... tylko co dalej? (HELP!)

<< < (12/18) > >>

brovarsky:

--- Cytat: Eskel w Sierpień 22, 2012, 10:01:41 am ---Nie miałem 16-85 więc się nie odniosę ale podobno faktycznie bije i 18-55 i 18-105 ale czy cena nie jest wyższa..?

--- Koniec cytatu ---
jest, 16-85 ok. 2000 zł chodzi.

Eskel:
Jeżeli pisałem o pracy autofokusa to chodziło mi o ten efekt -brak płynności przy dostosowywaniu się do zmiany w kadrze (posłuchajcie pracy autofokusa). W Nikonie J1 mojej żony nie ma takiego problemu, wszystko przechodzi bardzo płynnie, to samo w Sony A33 i NEX - 5.
Nikon D7000 test AF-F (Face Detection).

brovarsky:
Przy stałce jest zdecydowanie lepiej, podchodzisz do obiektu i odchodzisz (tylko tyle, że nałazić się trzeba :) ) i brak płynności jest minimalny, a jak ktoś już ma wprawę to w ogóle niezauważalny. A te strzały w tle... podpinasz zewnętrzny mikrofon i tego nie ma. Odgłos AF przenosi się w body jak w pudle rezonansowym.

Łukasz Kulik:
Do filmów to sobie kupcie kamerę. Aparat jest stworzony do zdjęć. Takie jest moje zdanie. Filmy to tylko dodatek do wykorzystania okazjonalnie.

brovarsky:

--- Cytat: lukasz.tur w Sierpień 22, 2012, 10:33:35 am ---Do filmów to sobie kupcie kamerę. Aparat jest stworzony do zdjęć. Takie jest moje zdanie. Filmy to tylko dodatek do wykorzystania okazjonalnie.

--- Koniec cytatu ---
Takiego zdania i ja jestem, no ale jak trzeba tą puszką coś przyfilmować to się  korzysta jak można ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej