Tak jak koledzy wcześniej napisali - za ciemno. Jakieś smutne te zdjęcia wszystkie i takie bez wyrazu. Nie do końca podchodzi mi obróbka ale to jest Twoja wizja, Twoje wykonanie. Zdjęcie powinno bronić się samo dlatego też mam wrażenie, że pisząc
Tylko słowo odnośnie kolorów, winiet i zafarbów - wszystko to jest zamierzone
z góry stawiasz nam jakiś niewidzialny szlaban, który informuje nas "Stop koleżanko/kolego. O kolorach, winietach i zafarbach nie mówimy, bo tak ma być".
Wg mnie:
#1 - Widziałbym to w poziomie bardziej
#2 - Tutaj ciąłbym w kwadrat, prawa strona jest pusta (chociaż jeden obłok, chmurka i już byłoby inaczej), nic nie wnosi
#3 - Albo zrobić to centralnie albo na maksa poobcinać, znów jak dla mnie za dużo pustki po prawej stronie, flary przepalone
#4 - Inna obróbka i może być ładnie. Trochę rozjaśnić, pobawić się kontrastem.
#5 - Moment złapany fajny, szkoda mi jednak przyciętego smugacza na łuku
#6, 7 - Złapałeś fajny moment (słońce doświetla), żeby pokazać w pełnej krasie brzusio tej maszyny, niestety obróbka zabiła to zdjęcia na maksa
#8 - "jaki tu spokój, nic się nie dzieje".... potnij to w jakieś skosy, nadaj trochę dynamiki, może coś z tego będzie
#9 - Dla mnie najlepsze z całego setu, światło robi jednak swoje i całkowicie inaczej już się odbiera to zdjęcie. Jest już w nim jakieś życie
#10 - Zostawiając więcej lewej strony chciałeś zapewne pokazać te ładne pomarańczowe kopciuchy. Niestety ale swoją obróbką praktycznie się ich pozbyłeś.
#11 - Do końcówki łopaty wirnika ze smugaczem jest ok, później już tylko jakiś dramat w 3 aktach się robi
To takie na szybko moje subiektywne odczucie i nie musisz wcale się z nim zgadzać
Jeszcze nie jadłem śniadania i nie wypiłem coli i mogę być zły, jak to głodny Polak, stąd mój taki długi wywód (kurna jeszcze nigdy tak długo się nie rozwodziłem nad czyimiś zdjęciami
)
Pozdrawiam