IMPREZY LOTNICZE - FORUM OTWARTE > Archiwum 2012
Ostrava 2012
pilotex:
Potwierdzam-dzisiaj mi się zapomniało, ale zjechałam do galerii i bokami wydostałam się na trasę.
Korki są dosyć duże-zwłaszcza, że tą trasą jeżdżą praktycznie same tiry. I za Deocem-skręcać w prawo, myślę, że najlepiej na światłach przy McDonaldzie i pchać się w miasto-wbrew pozorom zaoszczędzi się dużo czasu.
Trasa, moim zdaniem najprostsza, wygląda tak:
1.
2. dokończenie
Pozdrawiam (a i sorry za rozmiar screenów-chciałam, by było cokolwiek widać ;))
Pozdrawiam!
sfw:
Deoc ale biver mówi o odcinku już za Katowicami. Potwierdzam, najlepiej jadąc z Częstochowy wskoczyć z Gierkówki na S1, tą do A1 i ... ja bym na Cieszyn nie jechał tylko na przejście Bochumin Chałupki i dalej autobanom do samej Ostravy. Jeszcze jedno, jeśli korzystacie z Google maps, to w nich nie ma wprowadzonej całej A1, tzn. jest ale nie "widzi" jej przy wyznaczaniu trasy więc sugeruję ostrożność.
biver:
Dokładnie tak jak sfw pisze. Polecono mi omijać konkretny odcinek czyli Tychy-Pszczyna. O tej Częstochowie nie wiedziałem :) trzeba będzie wziąć poprawkę czasową mimo, że jedziemy tam o 4 w nocy.
Teraz jeszcze poszperałem na Czeskich stronach i okazuje się że odcinek autostrady przez Ostrawę jest od stycznia bezpłatny. Nie trzeba tłuc się przez Ostrawę oraz oszczędzamy kasę, bo winietki obowiązują od zjazdu 354 (węzeł z drogą 11) czyli od tego zjazdu z którego najkrócej dojechać do lotniska.
P.S. zamierzaliśmy jechać przez Cieszyn bo podobno trasa 58 z Ostrawy lubi się korkować już tuż przed otwarciem bram.
Maciekross:
--- Cytat: larky w Wrzesień 06, 2012, 10:04:24 am ---Parczew trochę nie po drodze, musiałbyś chyba do nas jakoś podjechać :)
Nie wiem jeszcze czyim samochodem się udamy. Temat do przegadania nie mniej jednak jakbyś chciał.
--- Koniec cytatu ---
Oczywiscie mogłbym dojechać skad tam byście panowie wyjezdzali czy jechali przez, Lublin Radom Wawa ?
marioo:
Czy ktoś z KRK lub Bielska wybiera się może w sobotę bladym świtem do Ostravy?
Można by pojechać w kilka aut przez Cieszyn.
Jaki parking oraz miejscówkę polecacie?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej