FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny
Co kupić ?
sfw:
--- Cytat: hesja w Kwiecień 28, 2012, 12:02:43 pm ---sfw - sam na to pytanie sobie odpowiedziales w ktoryms z postow dajac "instrukcje" jak focic z konwerterem by zdjecie uszlo jakos :)
normalnie jak plan wilczego szanca :)
na takich przeslonach tak na takich nie na takich ogniskowych tak a na takich nie
normalnie pole minowe :)
a w foto lotniczerj jest ciasny gorset czasowy (co Wiesz na pewno) i musi jeszcze zostac miejsce na zabawe a nie na wieczne kalkulowanie co bedzie a co nie bedzie jak zrobie tak czy siak...
niestety konwertery WSZYSTKIE psuja obrazek (fizyki nie przeskoczysz)
troche sie bawilem roznymi (pewnie mniej od Ciebie) i w efekcie pogonilem wszystkie
200-400, 500 to sa szkla ktore naprawde daja frajde i... ladny obrazek :)
ot co - spadam stad do Bialowiezy wiec jest opcja ze nie pociagne dalej dyskusji
ale sie nie obrazilem jakby co :P
--- Koniec cytatu ---
Ja spadłem nad Narew :) Miałem na myśli 300/2,8 pewnie jak i u Canona to szkło uradzi z każdym konwerterem i jakość będzie spoko majonez, zresztą 400/2,8 również. Stosowanie TC do zoomów, nawet najlepszych, to tylko w awaryjnych sytuacjach IMHO of coz. U mnie z 500/4 + x2 czasami nawet na pełnej dziurze ilość detalu potrafi powalić trza tylko potrenować ;) No i warunki muszą być the best i nie pod światło i wiele jeszcze tych nie ...
Jamal:
O, Tadex podbudował czworaki na podwórku i szpanuje... :)
Silvver:
No po tych fotach widać różnicę
4,5,6 kontra 7,8 to crop w puszce DX kontra TC.
Podziękowania za poświęcony czas :)
Co do zakupu to decyzję już podjąłem wcześniej. Będzie 200-400. Używany z pewnego źródła i to zadecydowało plus to że jednak kilka tysiaków w kieszeni zostanie :)
Gdyby nie było tej sztuki to pewnie zaryzykowałbym z tym 300+TC1.7 no ale nie ma co gdybać. Wydaje mi się jednak, że TC miałby mniejszy wpływ na pogorszenie obrazka ze szkłami 300/400 2.8 czyli tak jak pisał kichu
wilk:
--- Cytat: Silvver w Kwiecień 29, 2012, 12:16:10 pm ---No po tych fotach widać różnicę
4,5,6 kontra 7,8 to crop w puszce DX kontra TC.
Podziękowania za poświęcony czas :)
Co do zakupu to decyzję już podjąłem wcześniej. Będzie 200-400. Używany z pewnego źródła i to zadecydowało plus to że jednak kilka tysiaków w kieszeni zostanie :)
Gdyby nie było tej sztuki to pewnie zaryzykowałbym z tym 300+TC1.7 no ale nie ma co gdybać. Wydaje mi się jednak, że TC miałby mniejszy wpływ na pogorszenie obrazka ze szkłami 300/400 2.8 czyli tak jak pisał kichu
--- Koniec cytatu ---
No z tego źródła to warto brać te 200-400, a niech Ci też dorzuci fotki ( oczywiście obrobione :P ) z tej sztuki 8) 8) 8)
Silvver:
Będę negocjował ! :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej