FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny
N500VR + TC20EIII
JIMIX:
Ma ktos jakies doswiadczenie z takiem zestawem? DX/FX - whatever. Interesuje mnie to co zwykle przy tego typu okazjach: szybkosc AF i jakosc obrazowania. Z gory dzieki za odp.
kichu:
AF bedzie chodzil tylko z D4 i ew D800
AF w pozostalych puszkach nie chodzi ze szklami ciemniejszymi niz f/5.6
JIMIX:
Dzieki kichu za tak szybka odp. Z AF to wiem, bo ja albo D4 albo D800E (raczej to drugie). Mimo wszystko interesuje mnie czy ktos cos kombinowal z takim zestawem i jak wyglada kwestia jakosci obrazu. Majac tak potezna rozdzialke jak w przypadku D800E, mysle tez o 300/2.8VRII + TC20EIII.
kifcio:
z etgo co kojarzę, to Tadziu gdzies na formu pokazywał foty księżyca z zestawu 500+tc2.0II
ale nie moge znaleźć
i z tego co pamiętam, AF nawet działał
ale to Tadziu nie opowie co i jak
JIMIX:
N500VR + TC20EII jestem sobie w stanie wyobrazic, bo wiem az nadto dobrze co sie dzieje z N600VR + TC20EII. Z racji tego, ze TC20EIII to deczko inna bajka optycznie/jakosciowo, interesuje mnie bardzo wlasnie takie combo jak w tytule watku. Co do szybkosci i sprawnosci AF, to tak jak kichu napisal, ale i tak praktyk moze okazac sie IMHO mniej zadowoalajaca nizby to wynikalo z ulotek reklamowych i teorii. Nie wiem, czy czasem nie wiekszy sens jednak ma D800(E) z N300VRII + TC200EIII. Zyskuje w takim wypadku niewatpliwie na sprawnosci AF, zas z D800 w cropie mam w zasadzie plik porownywalny z D7000. Jest z czego cropowac. Mozna tez pojsc w inna strone i miec po prostu dwa body, np. D800(E) i jakiegos DX-a, nawet D7000, zamiast TC14. Tak sie zastanawiam. Ale jakby ktos mial mozliwosc podzielenie sie doswiadczeniami z focenia zestawem N500VR + TC20 (ale koniecznie wersja III) to bede bardzo wdzieczny.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej