OM, to raczej nie o to chodzi, czy są jakieś plusy czy ich nie ma. Chodzi o to, żeby na drugi raz było lepiej.
Napiszę, jak ja to widzę:
1. To zdjęcie niczym konkretnie mnie nie zaciekawiło. Patrząc na całość, to tak jakby dość prosty dół połączony z chaosem na górze. Tak ogólnie to nic mi na tym zdjęciu nie trzyma się kupy (perspektywa, kolorystyka, głębia). Może jakby ciaśniej, bez nieba?
2. Tutaj fajny kadr - wzrok podąża sobie od 1 samolotu i początku ścieżki aż do końca. Jest klimacik - niedzielne popołudnie w muzeum. Obróbkowo też nie jest źle.
3. Tu chyba warto było powyginać się, poskakać, poschylać - poszukać innej perspektywy. Wg. mnie prawa góra psuje odbiór - tam widać, że jest nieprzemyślane.
4. Ot śmigiełko
. Tutaj niech się mistrz śmigiełek - nurek wypowiada. Ale chyba bym ciaśniej próbował? W każdym razie nudnawo jest.
5. Zdjęcie tak podane od razu kojarzy się z technicznym. Ale nie samo to mi najbardziej przeszkadza, najbardziej za to przeszkadza mi ta krzywa rura na górze.
6. Podobnie jak 5, leci w lewo?
7. Jest jakiś detal, ale sam się nie obroni. Jako dodatek do ciekawej serii już bardziej.
8. Nie bardzo wiem co to zdjęcie przedstawia.
A bonus to zdjęcie z gatunku "zdjęcie czyjejś pracy" - można pokazać, można obejrzeć. Ale oceniać nie ma co.
Podsumowując, to wróć tam i popoluj na kadry
.