FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

Szerokącik

<< < (3/7) > >>

volt:

--- Cytat: Dyziek w Sierpień 22, 2011, 08:05:42 pm ---Jakbyś chciał 10-20 w dobrej cenie daj znaka:) na priv, nowy masz za http://www.sigma-sklep.pl/sigma-10-20-f4-5-6-ex-dc-hsm,365,p.html choć i z tej ceny można przyjemnie zbić parę ładnych złotych:)
35/1,8 miodzio lodzio ale szeroko jest dopiero na FX.

--- Koniec cytatu ---

Dyziu, nowa to ja wiem, że 2 kafelki stoi :) Dlatego ja tylko używkę jeśli już.
bronek, ceneo znalazło mi w najtańszym sklepie za 2400PLN.

Jamal:
Sigma bardzo fajnie pracuje pod światło i ma fajny kontrast. Generalnie szkło im się udało jak chyba żadne inne. Moim zdaniem najlepsze w klasie. Szkoda tylko że nie jest na FF, ale to chyba Cię nie obchodzi. Tamron 17-50 to też fajne szkło, ale moim zdaniem już nie tak fajne. Dużo lepszy jest 28-75 (mam i uwielbiam) ale to już nie jest szeroko. Podsumowując, ja bym wziął Sigmę i za jakiś czas 35 jako standard, bo zacne szkło.

wilk:
kiedyś miałem dx ;) dawne czasy :P; ale ta S10-20 to było jedno z moich ulubionych szkieł;
to że trochę ciemniejsza - na dworzu najczęściej światła nie brakuje; a obrazek super - polecam

volt:
Dzięki za opinie :) Postaram się dociułać w takim razie do tej S10-20.

volt:
A słuchajcie, bo tak obczaiłem...S10-20 są 2 rodzaje. Jedna ze światłem 3.5, druga 4-5.6, ta pierwsza droższa od drugiej o 4-5 stówek. Opłaca się doinwestować w temat?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej