FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

Szerokącik

(1/7) > >>

volt:
No właśnie...rozglądam się za jakimś jasnym szerokątem do tysiączka PLNów. Może być zoom, może być stałka, konkretnych preferencji nie mam.
Nie ukrywam, że zależałoby mi na szkle systemowym, ale w tej cenie może być ciężko znaleźć coś solidnego. Kumpel polecał Tamrona 17-50/2.8, co Wy na to?
Z drugiej strony może jakiś Nikkor 35/1.8?

Generalnie napaliłem się na Samyanga 8mm, ale przemyślałem sprawę na chłodno i doszedłem do wniosku, że wpierw bardziej przyda mi się coś szerokiego, co jest 'niefiszem'. 'Nie będzie żadnych udziwnień, my jesteśmy normalni' ;)

Będę wdzięczny za podpowiedź. Przecież wiecznie statyki z 70-300 robił nie będę...:P

szamal:
amper, ja swego czasu do D80 i D300 używałem Sigmę 10-20, uważam że szkiełko sprawowało się b. dobrze. Jak będziesz chciał to w szuflandi wygrzebię jakie foty. Gorąco polecam to szkiełko. ;)

volt:
Myślisz, że dorwę używkę za <1000PLN? :P

kifcio:
co do S 10-20, pobawiłem sie chwilkę tym szklem na kasprowym i foty wyszły bardzo fajne
co do N35/1.8 to tez zajefajne szkiełko, ale czasami za dużo mm - Dyziek ma i bardzo zachwala, szczególnie biorąc pod uwagę jakość/cena

volt:

--- Cytat: kifcio w Sierpień 22, 2011, 06:57:29 pm ---co do S 10-20, pobawiłem sie chwilkę tym szklem na kasprowym i fory wyszła bardzo fajne
co do N35/1.8 to tez zajefajne szkiełko, ale czasami za dużo mm - Dyziek ma i bardzo zachwala, szczególnie biorąc pod uwagę jakość/cena

--- Koniec cytatu ---

No właśnie, też się obawiam, że czasem 35mm może być za dużo...
W sumie o tej Sigmie wcześniej w ogóle nie pomyślałem. Jakby dorwać jakąś używkę po taniości... Ale może być ciężko :(

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej