Tak naraz przez Czechy i Słowację to się chyba nie da 
Najlepiej to chyba na Cieszyn, pózniej Olomouc, Brno, Mikulov. Polecam viaMichelin, dokładnie Ci wszystko pokaze 
no nie do końca, wg mnie to do Brna dobrze dojechałeś; ale dalej to wolę do Bratysławy, później na Wiedeń i nie dojężdzając doń na autostradę ( obwodnica Wiednia, do Winer Neustadt i dalej na Zeltweg - ja na pewno tak pojadę, zresztą 2 lata temu dokładnie tak jechaliśmy i wracaliśmy. Nie mam ochoty przebijać się przez Wiedeń, może bliżej parę kilometrów, ale korki murowane 
No i właśnie o takie hinty mi chodził
coś jeszcze muszę wiedzieć ..?
2 winiet kupisz na granicy w Cieszynie ( Czeska i Słowacka ), nie wiem czy mają w Cieszynie na Austrię, jak nie to na stacji w Bratysławie dostaniesz.
Uwaga na policję, szczególnie Słowacką - stoją sobie z laserami na autobahnie i mierzą z 2km ( miałem przyjemność "pokuty" na poprzedniej edycji AP - 30E mnie to kosztowało, chcieli więcej ale nie miałem drobnych

) idzie się z nimi potargować gdyby co ale na spokojnie i z humorem.
O "policji w kasztanach ) to wiadomo, gorsi są od niemiachów i do tego pozbawieni jakiegokolwiek poczucia humoru - tu niestety przepis podad wszystko