FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

300mm/2,8 VR II + TC20III

<< < (8/9) > >>

kichu:
jedyny uzywalny TC to 1.4 i generalnie jest gorzej niz ze stalkami

przy pozostalych TC bedziesz mial szklo ciemniejsze niz f5.6 a to jest granica, powyzej ktorej Nikon nie gwarantuje dzialania AF wg specyfikacji (w praktyce dziala tylko przy dobrym swietle - kontrast i baaardzo wolno)

o uzyciu w foto dynamicznej raczej nie ma co myslec

jak konwertery to IMHO tylko 300/2.8

200-400 fajne, ale gołe

MarS:

--- Cytat: kichu w Październik 03, 2011, 06:29:50 pm ---jedyny uzywalny TC to 1.4 i generalnie jest gorzej niz ze stalkami

200-400 fajne, ale gołe

--- Koniec cytatu ---
dla mnie nawet z TC1.4 jest nieuzywlny, za to golas 200-400 jest bdb  :)

kichu:
bo tu jest paradoks, najczesciej ludziki szklo z TC testuja na stacjonarnym foceniu i porownuja piksele i wydaje sie ze jest gites

a jak biora to samo szklo z TC na focenie dynamiczne to juz tak fajnie nie jest

to jest troche tak, ze jak gole szklo w skali od 1 do 10 ma ostrosc na 10, to to samo szklo jak foci obiekty w ruchu (ruch obiektu + migawka + ruch obiektywu) daje powiedzmy z 8

teraz jak szklo z TC daje na wjessciu np. 7 pkt, to  z TC i w ruchu spadamy na 5 i juz tak rozowo nie jest

wyjasnienie troche 'lopataologiczne' , ale mysle ze wiadomo o co chodzi

jak chcemy testowac TC ze szklami to testujemy je w czasie normalnego lotniczego focenia, a nie statycznie

zeby nie bylo pozniej ze boli

Meggido:
Tak sobie patrzę na Sigmę 120-300F2.8 OS. Ciekaw jestem jakości obrazka, co prawda nie spodziewam się rewelacji, ale mogłaby to być dosyć ciekawa propozycja.

deoc:

--- Cytat: kichu w Październik 03, 2011, 10:50:29 pm ---bo tu jest paradoks, najczesciej ludziki szklo z TC testuja na stacjonarnym foceniu i porownuja piksele i wydaje sie ze jest gites

a jak biora to samo szklo z TC na focenie dynamiczne to juz tak fajnie nie jest

to jest troche tak, ze jak gole szklo w skali od 1 do 10 ma ostrosc na 10, to to samo szklo jak foci obiekty w ruchu (ruch obiektu + migawka + ruch obiektywu) daje powiedzmy z 8

teraz jak szklo z TC daje na wjessciu np. 7 pkt, to  z TC i w ruchu spadamy na 5 i juz tak rozowo nie jest

wyjasnienie troche 'lopataologiczne' , ale mysle ze wiadomo o co chodzi

jak chcemy testowac TC ze szklami to testujemy je w czasie normalnego lotniczego focenia, a nie statycznie

zeby nie bylo pozniej ze boli

--- Koniec cytatu ---

myslalem ze tylko ja tak mam z 70-200vrii + tc20iii.... zdjecia statyczne bdb... niestety juz w ruchu gorzej, a myslalem ze to ze mna cos nie tak :/

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej