ZDJĘCIA LOTNICZE > Wysłane do RA
krispol - set aplikacyjny
Amon:
To zawsze trzeba patrzeć w cropie 100% - czy obrabiam zdjęcie do RA 1600x1067, czy dla siebie 4200x2800 - to zawsze oglądam zdjęcie przy widoku 100%. Wielu kwiatków nie widać w momencie, gdy zmniejszysz duże zdjęcie do rozmiaru monitora.
Z 8mpx matrycy spokojnie da się sporo cropnąć i jeszcze na zdjęcie do RA zostanie. Po prostu w trakcie obróbki - szczególnie wyostrzania, odszumiania - powiększ sobie zawsze zdjęcie do widoku 100% i popatrz jak to wygląda. No przynajmniej ja tak robię.
valdi:
Ode mnie taka uwaga, najpierw odszumianie a później wyostrzenie i ostrzenie rób dwa razy przed zmniejszeniem i po zmniejszeniu.
krispol:
Cholera,chyba macie racje z tym oglądaniem na 100 % i podwójnym ostrzeniem. Nie wiem przypadkiem czy nie zaśmiecam,ale luknijcie na to... zrobiłem tak jak radzicie..jest lepiej?(brak odszumiania bo n atym kompie nie mam wtyczki do PS). Czy jest lepiej z ostrością?
Te foty wywaliłem bo jak piszesz poniżej to nie takie miały być
MarS
Amon:
Oglądam co prawda na laptopie, ale tu wygląda to dużo lepiej w tej nowej odsłonie. Jeśli tak samo wyglądać będzie rozmiar 1600px do RA, to pewnie szybko skoczysz w górę ;).
krispol:
No tak...miało być w rozdziałce 1600 ale ImageShack przekadrował mi do 1024.Nie moge już zmienic w wcześniejszym poście. A co tam..najwyżej moderator wywali...ma byc tak!!! (Sory za moją upierdliwość ale musze do tego dojść i pokazać że potrafie:))
1.
2.
ta fota nie brała udziału aplikacji więc jest OT a te dwie inne jako poglądowe wystarczą
MarS
3.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej