FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

wybór obiektywu

<< < (2/5) > >>

deoc:

--- Cytat: Joa w Grudzień 14, 2010, 12:17:03 am ---Bartek, bierz 120-400 :)
...... aż do historycznego momentu pojawienia się na rynku odświeżonego N80-400 czy czegoś podobnego :)

--- Koniec cytatu ---

mała literówka - odśnieżonego chyba miało być, ale fakt ze na ten moment tez jestem z Sigma i gdyby nie fakt, ze nadal na paragonie mam kwote 2499zł za nia to pewnie szukalbym czegos innego ;) a alternatywnie to tylko 70-200/2.8 + TC 2.0 III (na plus dla mnie ze zawsze sie 70-200 wykorzysta) :) ew. 200-400/4 :)

kichu:
nikon rumors informuje o kolejnym patencie zlozonym przez nikona na szkol z tego zakresu

http://nikonrumors.com/2010/12/13/new-nikon-patent-nikkor-100-400mm-f4-5-6g-vr-ed-lens.aspx

kux:
złóżmy ploty do kupy....
już było że 80/70-400, 100-500 i teraz  że 100-400

czyli dalej nic nie wiadomo....
chwilowo nie marudzę, bo nie sezon, ale jak w marcu dalej nic wiadomo nie będzie to sie wkurzę....
tym bardziej że nie chcę robić za królika doświadczalnego i kupic szkło dopiero po kilku miesiącach pobytu na rynku

a czym więcej czasu mija tym częściej dochodze do wniosku że i tak 95% zdjęc na max ogniskowej więc może by jaka stałka...?
i tu wcale nie jest łatwiej....
owszem są 400/2.8 i 500/4
i pomińmy już aspekt finansowy...
uparłbym się to bym kupił....
ale...
bawiłem się 500/4 canona... po kilku minutach miałem dość....
a na siłownię nie mam czasu, ani ochoty.....
i sprawdziłem.....  nasze wielkie czarne zabawki ważą tyle samo.... w sumie prawa fizyki są dla C i N takie same... :)

nie mogliby tak co pomiędzy....?  takie  400/4 np...?  może by juz ważyło przyzwoicie.... albo i 4,5 bym nawet przeżył....
była taka minolta, świetna optycznie i nie wyrywająca rąk.....  czyli można....  i bezproblemowo można było TC1,4 dołożyć.....

no.....
to se pomarudziłem.....

kowaliks:
Racja 500 f/4 to bydle, ale jest w Canonie obiektyw na który poluję EF 400mm f/4 DO IS. Jest pierwszym obiektywem, który posiada wielowarstwowy, optyczny element dyfrakcyjny DO i dzięki temu zmniejszono długość i wagę. Współpracuje z telekonwerterami x1,4 i x2,0.
Mam nadzieję, że na przyszły sezon będę nim robił zdjęcia.
pzdr,K

Amon:
Może sobie zrobimy wszyscy takie aparaty: http://www.matchboxpinhole.com/ - tanio przynajmniej.

A od siebie napiszę (po raz kolejny), że używam 70-300vr i czekam na jakieś 80-400 czy coś takiego.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej