FOTO-TECHNIKA > Komputery i oprogramowanie
jaki komp
Amon:
--- Cytat: kichu w Grudzień 03, 2010, 01:27:39 pm ---System startuje mi od zera na gotowo w 15 sek , ps w 5, o szybkosci biegania po fotach nie wspomne.
--- Koniec cytatu ---
Kusisz kusicielu.:)
Mnie najbardziej wkurza, jak chcę porównać ze 3-4 rawy. Jak je zmieszczę na 1 ekranie to nic nie widać, a przy widoku pełnoekranowym, jak chcę przejść między nimi kilka razy - to to ciągłe doładowywanie męczy...
Amon:
--- Cytat: ziaro w Grudzień 03, 2010, 01:29:45 pm ---ludzie no to teraz jak tak was czytam to ja już sam nie wiem :P
czy wew czy zew :P
--- Koniec cytatu ---
Widzisz zewnętrzny/wewnętrzny to tak jak D7000/D300 ? :)
--- Cytat: ziaro w Grudzień 03, 2010, 01:29:45 pm ---Jedno rozwiązanie bardzo fajne a drugie też fajne. Na wew nie ma tyle czasu chociaż wydaje mi się. że mając 3000 rawów tak czy siak dużo czasu potrzeba do oglądnięcia tego.
--- Koniec cytatu ---
Dlatego właśnie, że zajmuje kupę czasu, pewnie ze 3 ostro zarwane wieczory, to fajnie jak trochę szybciej będą się ładować te foty.
kaczy:
Kichu.... tylko, popatrz jakie są ceny Photoshop'a czy Lightroom'a. Ja mam jednocześnie program do katalogowania i otagowywania zdjęć z pięknie działającą opcją preview, oraz naprawdę szeroko rozwiniętymi możliwościami edycji fotek, a to wszystko za 200$ - cena naprawdę nie jest tutaj bez znaczenia. Oczywiście nie zamierzam absolutnie udowadniać, czy kwadrat jest lepszy od prostokąta itd. Każdy sam może doczytać i wybrać rozwiązanie dla niego najlepsze, zgodnie z zasobami portfela.
W kwestii dysku SSD - popieram, że jest to naprawdę świetne rozwiązanie. Do mojego obecnego komputera przydałyby się dwie rzeczy: więcej RAM'u, oraz SSD. Na to drugie będę musiał jednak jeszcze trochę poczekać (ze względów finansowych).
ziaro:
kichu a powiedz mi pamiętasz dokładnie jaki to masz ten 1 teraz dysk, którego używasz
FunBoy:
--- Cytat: kichu w Grudzień 02, 2010, 10:59:34 pm ---z ssd - ocz vertex 2 - pelen przekroj od 40gb do juz nie pamietam ile ale sporo - zapis odczyt wg specyfikacji 280mb/sek, realnie 200-250
--- Koniec cytatu ---
kichu - posiadasz ten model? interesuje mnie czy faktycznie trzyma wysoki transfer, a nie jest to tylko marketingowy bullshit... no i jak wyglada sprawa predkosci transferow w momencie uzywania go przez dluzszy okres czasu, czy tez zapchania danymi w 80% pojemnosci, gdyz caly czas to jest technologia MLC, ktora jednak miewa problemy w takich warunkach... powaznie rozwazam zakup 2 sztuk i spieciu ich w RAID 0 - aktualnie mam 2 starsze dyski talerzowe w taki sposob skonfigurowane i w zapisie oraz odczycie wyciagaja jedynie 110MB/s
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej