ZDJĘCIA LOTNICZE > Współczesne lotnictwo wojskowe
Lotnictwo wojskowe okiem szadoka... cz.2
Jack S.:
Ogólnie moim skromnym zdaniem filtry z Color Efex są do zadań specjalnych.
U mnie obróbka to: poziomy w LR -> presharpener -> dfine 2 -> output sharpener -> wineta.
I wszystko. Jest sporo lepiej niż było jak kombinowałem z Color Efexem i dark contrast i innymi detail extractorami.
Frodo:
Ostatni kadr przyciągnął najmocniej moją uwagę.
Ja podobnie jak Jack, z filtrów nie korzystam praktycznie, zazwyczaj coś tam ręcznie wydłubię na krzywych, czy poziomach.
kifcio:
moim skromnym zdaniem
to po przekadrowaniu do 16:9, tylko jedynka się broni
pozostałe foty: kadrowanie do poprawy, jakość fatalna, nie wiem czy materiał wyjściowy był nie teges, czy zbytnie traktowanie suwakami i filtrami spowodowało taki a nie inny efekt
podejrzewa opcję numer dwa, w połaczeniu gdzieniegdzie z opcją 1
szadok:
Dzięki za uwagi. Może faktycznie muszę się skupić na pracy od podstaw. Czyli krzywe, histogram, itp. Tu niestety brak mi doświadczenia i dlatego szedłem drogą efektów... Inna sprawa to materiał wejściowy, tak jak zauważył kifcio, czasami na siłę próbuję coś zrobić z kadru, który jest nieostry.... No i suwaki efektów...
kifcio:
--- Cytat: szadok w Marzec 11, 2019, 01:52:22 pm ---Dzięki za uwagi. Może faktycznie muszę się skupić na pracy od podstaw. Czyli krzywe, histogram, itp. Tu niestety brak mi doświadczenia i dlatego szedłem drogą efektów... Inna sprawa to materiał wejściowy, tak jak zauważył kifcio, czasami na siłę próbuję co
--- Koniec cytatu ---
jak materiał wejściowy się nie broni, to suwaki tego nie poprawią, a raczej zawsze w drugą stronę - spotęgują efekt braku jakości, ostrości itp itd
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej