FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny
Dokąd zmierzasz Nikonie?
Perloz:
Specka A9 http://www.sony.com/electronics/interchangeable-lens-cameras/ilce-9/specifications] [url]http://www.sony.com/electronics/interchangeable-lens-cameras/ilce-9/specifications[/url] i wynika z niej że grip możliwy do podpięcia czyli moc rośnie ... już pewnie z 1000 zdjęć będzie można uczynić :)
Kluczowę w temacie będą szkła i 100-400 nie zrobi rewolucji (przynajmniej w wildlife / fotoloto)
Carlito:
bardzo bym się tą słabą baterią nie pocieszał, gwoździem programu jest matryca w tej puszce
zresztą, tak jak to jest w zwyczaju, za chwilę pojawią się kolejne wersje tego body: A9R, A9S, A9II itp... A9 to tylko jaskółka
Mori:
Ten model Sony powinien dostać nawę kodową "Tommy maschine gun".
Włączasz tryb seryjny, wciskasz spust na 20 sec i .... przeładowujesz baterię bo stara się skończyła :)
szamal:
--- Cytat: Jack S. w Kwiecień 20, 2017, 11:37:49 pm ---A9 - na jednej baterii robi 500 zdjęc. Dla mnie - dealbreaker, ktory dlugo nie pozwoli mirorlessom wyprzedzic lustrzanek.
--- Koniec cytatu ---
Moim zdaniem nie bateria jest kluczem aby wyprzedzić lustrzanki, ale szybki i precyzyjny AF oraz wyraźny i działajacy bez opoźnień wizjer i tu Sony nowym modelem zrobiło duży krok w przód.
Poza tym ja patrze całosciowo nie tylko fotoloto i wildlife. I tu może okazać sie że sprzedaż Nikona bedzie maleć co w sytuacji kłopotów finansowych i restrukturyzacji nie wroży nic dobrego. Bo żeby konkurować na rynku trzeba wypuścić coś nowego, naprawdę dobrego a na to potrzebna kasa a czas ucieka i tu wracam do mojego pytania, co dalej Nikonie ;)
Słowik:
--- Cytat: szamal w Kwiecień 21, 2017, 10:32:27 am ---
--- Cytat: Jack S. w Kwiecień 20, 2017, 11:37:49 pm ---A9 - na jednej baterii robi 500 zdjęc. Dla mnie - dealbreaker, ktory dlugo nie pozwoli mirorlessom wyprzedzic lustrzanek.
--- Koniec cytatu ---
Moim zdaniem nie bateria jest kluczem aby wyprzedzić lustrzanki, ale szybki i precyzyjny AF oraz wyraźny i działajacy bez opoźnień wizjer i tu Sony nowym modelem zrobiło duży krok w przód.
Poza tym ja patrze całosciowo nie tylko fotoloto i wildlife. I tu może okazać sie że sprzedaż Nikona bedzie maleć co w sytuacji kłopotów finansowych i restrukturyzacji nie wroży nic dobrego. Bo żeby konkurować na rynku trzeba wypuścić coś nowego, naprawdę dobrego a na to potrzebna kasa a czas ucieka i tu wracam do mojego pytania, co dalej Nikonie ;)
--- Koniec cytatu ---
Co do ostatniej sentencji, tego nie wie nikt. Ruchy są dość dziwne od jakiegoś czasu. Przegrupowują się podobno co z tego wyjdzie.. zobaczymy. Ważną informacją było również to iż Sony odcina swoich odbiorców od nowości jak np. matryce. Niestety Nikon jest jednym z większych klientów Sony w tym zakresie. W moim odczuciu nie wiadomo w którym kierunku dokładnie chcą podążać i gdzie na tym rynku chcą być. Informacji jak dotąd żadnych i znikąd.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej