FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny
marsjańskie teorie o chooyowych fotografach i świetnym sprzęcie
Jack S.:
Ja się nie obraże, jak dostanę na pokazy stałkę 500 mm z D5 albo D500 :D
Z tym, że generalnie nadal uważam, że nawet jakbyś dał takiemu amatorowi taki zestaw, a byłby przyzwyczajony do focenia np. zoomem, niewiele by zrobił bez przyzwyczajenia się], choćby z uwagi na fakt, że technika fotografowania 70-300 jest inna od techniki fotografowania stałką [traf tym chłopie w samolot - na zoomie można sobie poszerzyć] :)
PS WAS czyli kogo?
PS 2 Komentowałeś, pisząc, że nie będziesz komentował, bo to nie przykład do tego tematu.
bronek:
powiem za siebie. Dla mnie dobre zdjęcie to wypadkowa:
- umiejętności (kadrowanie, wyczucie momentu, panning, etc)
- sprzęt i wiedza jak go wykorzystać - 500f4 sama zdjęć nie robi
- możliwości dotarcia w odpowiednie miejsce w odpowiednim czasie (czasem trzeba dogadać temat z pilotami etc.
Zrobiłem wiele zdjęć moim zdaniem średnich które Jamal czy Marsiu potrafili przerobić na cuda. Odrobina wysiłku w PS, kadrowanie czasem kolorki wyciągnięcie dymu za silnikiem. Może być bajka.
Ja tam jestem bardzo wdzięczny krytyce kolegów z forum bo to uczy lepiej niż bicie braw.
Ja tu jestem raczej kiepskim średniakiem więc mam o tyle łatwiej że równam tylko w górę.
A co do bólu d... pod tytułem mam za słaby sprzęt i nie stać mnie na 500 f4 to zabawa kicha 500ta i jego pomoc udowodniły mi że sam sprzęt to nic.
brovarsky:
chłopaki już? bo mnie się popcorn kończy, a nie wiem czy grzać po dokładkę ;)
szamal:
--- Cytat: brovarsky w Wrzesień 28, 2016, 02:01:31 pm ---chłopaki już? bo mnie się popcorn kończy, a nie wiem czy grzać po dokładkę ;)
--- Koniec cytatu ---
brovar grzej po dokładkę i co najmniej skrzynkę dobrego piwa ;D ;D ;D
Carlito:
a wątek do piekła proponuję nieśmiało
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej