FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny
marsjańskie teorie o chooyowych fotografach i świetnym sprzęcie
Spad:
--- Cytat: marsjanin w Wrzesień 28, 2016, 01:46:10 pm ---
--- Cytat: Spad w Wrzesień 28, 2016, 01:15:01 pm ---- Zrobiłeś świetne zdjęcia, musisz mieć super sprzęt.
- Zrobiłaś świetny obiad, musisz mieć super garnki.
--- Koniec cytatu ---
Jeśli nie uargumentujesz szerzej dlaczego nie zgadzasz się z tym co napisałem to takie wstawki nie mają sensu.
--- Koniec cytatu ---
To tyle by było w temacie sarkazmu 8)
Szerszej argumentacji wstawiać nie zamierzam. Spośród moich pięciu najwyżej ocenionych przez RA fotek, trzy (w tym ta najwyżej oceniona) zostały zrobione canonem EOS 40D. Jako użytkownik canonów pewnie kojarzysz ten model sprzed 9 lat - nawet w dacie premiery nie był z górnej półki. Z tych trzech zdjęć jedno było zrobione szkłem 70-300, a dwa jeszcze starszą od aparatu "konsumencką" sigmą 17-70, która nawet nie ma stabilizacji obrazu.
Dlatego - wybacz - mimo wysiłków nie jestem w stanie potraktować Twojej Ogólnej Teorii Fotografii Lotniczej z należną jej (zapewne) powagą. Ani skwitować jej czymkolwiek bardziej poważnym od suchara z garnkami.
brovarsky:
hahahahaha obesmarkałem se renkawa ;D
Mori:
Oj marsjanin, marsjanin ... A nie mówiłem? :)
Ja Ciebie tam nie krytykuję bo częściowo się z tym zgadzam. No może poza słupami, itp. :)
Sam przez lata robiłem byle czym i fotki wychodziły. Jednak za każdym razem gdy zmieniałem cokolwiek w sprzęcie na lepsze to ZAWSZE miałem ochotę wyrzucić poprzednie fotki do kosza bo przy kolejnych wychodziły blado.
Pewnie, można powiedzieć że nabierałem doświadczenia ale ja tu mówię też o fotkach z tego samego sezonu w którym zmieniałem sprzęt. Aż o taki progres to się nie posądzam. :)
Ja Ci z góry mówiłem na co się szykujesz w tej dyskusji :)
Carlito:
bronek chce zaistnieć za wszelką cenę :P
marsjanin:
Bronek ja się oczywiście z Tobą zgadzam. Zdjęcie to wypadkowa sprzętu, obróbki, fotografa, miejsca, warunków atmosferycznych.
Carlito, masz na myśli Trollowanie z mojej strony ? Możesz przytoczyć jakiś przykład bo na 2 posty które napisałeś żaden nie odnosi się do dyskusji, ale oba nadają się do trollowania wątku :)
Podtrzymuje propozycję porównania fotografa z amatorem na jednym pokazie. Spad robisz świetne zdjęcia może zgodzisz się na wzięcie udziału w eksperymencie ?
Każdy jest przekonany o swojej racji ale nikt z 70 osób w stowarzyszeniu nikt nie chcę konfrontacji z amatorem. Dlaczego ? Przecież to powinno potwierdzić Waszą teorię ?
Spad powtórzę się mam nadzieję że po raz ostatni ale coś czuję, że zaraz ktoś mi napisze że zrobił ładne zdjęcie okularami babci i znowu będę musiał się powtarzać.
Otóż zgadzam się z Tobą, z tymi co pisali to samo przed Tobą i z tymi co napiszą to po Tobie, że kiepskim sprzętem można zrobić dobre zdjęcie. I pudełkiem od zapałek również można. Co z tego wynika na pewnie nie to że więcej zależy od fotografującego niż od sprzętu. Wynika z tego że się da. :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej