FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny
marsjańskie teorie o chooyowych fotografach i świetnym sprzęcie
szamal:
Marsjajnin i teraz zaczynasz odwracac kota ogonem ;-) przeczytaj Swój pierwszy post, bo od tego zaczęła się cała dyskusja. Jednoznacznie w pierwszym poście napisałeś że "Za aparatem może stać słup, byle umiał śledzić tor lotu i wyzwalać migawkę a nawet z dobrym systemem śledzenia słup byłby lepszy od człowiek" wypowiedź jednoznaczna nie pozostawiająca cienia wątpliwości co poeta miał na myśli. Piszesz również "Jakość fotografii lotniczej zależy od 2 czynników:
1. Najważniejszy to profesjonalny sprzęt którym robione są zdjęcia
2. Profesjonalny soft w którym obrabiane są zdjęcia i umiejętność obsługi tego softu." Zwróć uwagę że wszystkie nasze odpowiedzi odnoszą sie do tych dwóch Twoich stwierdzeń i wszystkie dość celnie pokazują że nie masz racji ;-) Ale ostatecznie każdy może mieć Swoje zdanie :)
marsjanin:
No tak, ale w tym komentarzu który dałem nie mogę z góry założyć że Jack nie przeanalizował tego co będzie latać i wie co chce osiągnąć. Może poszedł w dziwne miejsce itd... Mimo to zrobił prawie zdjęcie życia bo za słaby sprzęt :)
Ale wiem co masz na myśli, zgadzam się.
Generalnie nie traktujcie moich wypowiedzi jako osobno wypowiadane słowa czy zdania. To wszystko piszemy w odniesieniu do jakieś sytuacji.
Bez tego odniesienia można uznać że powiedziałem, iż bez dobrego sprzętu nie ma dobrego zdjęcia, nigdy tak nie twierdziłem. A kilka razy już zaznaczałem że dobre zdjęcie można zrobić wszystkim.
Jack S.:
--- Cytat: marsjanin w Wrzesień 29, 2016, 09:28:15 am ---No tak, ale w tym komentarzu który dałem nie mogę z góry założyć że Jack nie przeanalizował tego co będzie latać i wie co chce osiągnąć. Może poszedł w dziwne miejsce itd... Mimo to zrobił prawie zdjęcie życia bo za słaby sprzęt :)
--- Koniec cytatu ---
Nie 'bo za słaby sprzęt', tylko 'stałem w złym miejscu'.
Chciałem złapać dopał Viggena na czysto, a samolot przesłoniła mi termika z tegoż dopału, płatowiec sam w sobie był też za daleko.
Nie przekręcaj plz tego co napisałem.
wilk:
--- Cytat: bronek w Wrzesień 29, 2016, 09:00:52 am ---Spod płota
--- Koniec cytatu ---
Spod płota i spod cerkwi mam jedne z najlepszych ujęć ;).
Trochę długi ten wątek, ale:
Dobry, a najlepiej bardzo dobry sprzęt pomaga ; ale mimo że go mam to do hesji nie startuję :(. Najważniejsze jest to "coś", niestety ma go niewielu. Można mieć bardzo poprawne kadry, dobrze naświetlone i dobrej jakości; ale można mieć też rewelacyjne. Foto to taka dziedzina artystyczna - nie wszyscy będą Spielberg'ami posiadając taki sam sprzęt.
Do tego życie jest okrutne - nie wszyscy mogą wszystko mieć :(.
Mori - pytałeś się po co D810 + 500, no jak po co - dla lansu i bólu pleców ;)
brovarsky:
zara chyba pękne..... 5 porcja popcornu się kończy...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej