FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

marsjańskie teorie o chooyowych fotografach i świetnym sprzęcie

<< < (24/28) > >>

hesja:
spoko kumam Twoje rozumowanie
tylko jedna uwaga, bardziej dot. naszego forum
to co napisał Robteek to była tylko jego osobista uwaga, którą pewnie rzucił tu na forum i... poszedł sobie robić swoje
Wcale nie trzeba agresywnie obrabiać, by było fajnie
Niech każdy robi po swojemu i jak mu w duszy gra

oki - spadam teraz ja do swoich spraw - miłego :)

Jack S.:

--- Cytat: marsjanin w Wrzesień 29, 2016, 08:18:19 am ---Jack pytanie zatem czy jakbyś miał lepszy sprzęt to spełnił byś swój pomysł w 100% z tym Viggenem ?
--- Koniec cytatu ---

Nie. Kwestia pogody i tego jak Viggen latał, nie sprzętu. Nic by to nie dało poza może większą rozdzielczością/lepszą jakością pliku wynikowego.

marsjanin:

--- Cytat: hesja w Wrzesień 29, 2016, 08:29:22 am ---spoko kumam Twoje rozumowanie
tylko jedna uwaga, bardziej dot. naszego forum
to co napisał Robteek to była tylko jego osobista uwaga, którą pewnie rzucił tu na forum i... poszedł sobie robić swoje
Wcale nie trzeba agresywnie obrabiać, by było fajnie
Niech każdy robi po swojemu i jak mu w duszy gra

oki - spadam teraz ja do swoich spraw - miłego :)

--- Koniec cytatu ---

Co do agresywnej obróbki to już też się z tego tłumaczyłem Szamalowi  :) że nie mam na myśli masakrowania zdjęcia filtrami PSa itp.
Mocna obróbka w rozumieniu profesjonalnego wywołania zdjęć. Mocna w sensie polegająca na czymś więcej niż rozjaśnieniu całego zdjęcia.

Pozdrawiam i idę dzisiaj trochę popracować bo wczoraj tak dobrze się ze wszystkimi gaworzyło, że robota nie szła :D

Jack S.:
Czyli mamy zwykłe zaburzenie pojęciowe. Rozumiem, że dla Ciebie mocna obróbka to np. odszumienie dfine2 i wyostrzenie RAW Sharpenerem z NIKa?

marsjanin:

--- Cytat: Jack S. w Wrzesień 29, 2016, 08:35:33 am ---Nie. Kwestia pogody i tego jak Viggen latał, nie sprzętu. Nic by to nie dało poza może większą rozdzielczością/lepszą jakością pliku wynikowego.

--- Koniec cytatu ---

Właśnie o takie "drobnostki" się rozchodzi jak czasem do zrobienia foto życia zabraknie Ci rozdzielczości a czasem trochę ostrości itp. Oczywiście czasem też mając najlepszy sprzęt czegoś Ci zabraknie i zdjęcie nie wyjdzie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej