ZDJĘCIA INNE > Reportaż
Ściganki
larky:
W 4 jak dla mnie ten trawnik raczej przeszkadza niż coś wnosi w związku z tym inaczej bym kadrował.
2 i 6 niezdecydowane cięcia na kołach, dla mnie do poprawy.
Szukałbym również miejscówek gdzie dałoby się niżej zejść z perspektywą, lepiej to wygląda w przypadku focenia samochodów IMHO.
marsjanin:
larky, 2 i 6 nie były cięte, to 100% kadru,. Jak pisałem nie miałem już wczoraj okazji złapać tego auta z 6 w inny kadr bo się wycofał z wyścigu. Na 2 podoba mi się co się tam dzieje, więc postanowiłem wrzucić w oryginalnym kadrze.
Szukałem miejsca gdzie można zrobić zdjęcia z niższej perspektywy, ale na torze byłem pierwszy raz i nie znam tam miejsc gdzie można się zasadzić no dobre zdjęcia. Chyba cały tor otacza 3 metrowy płot (przynajmniej tam gdzie ja byłem w miejscach dostępnych dla publiki), więc żeby mieć czysty strzał trzeba wejść na samą górę trybuny. Dziś pojechałem ponownie na tor z postanowieniem poszukania lepszego miejsca, ale znalazłem tylko gorsze i koniec końców wróciłem na tę trybunę gdzie wczoraj fociłem. :D
szamal:
generalnie za poprzednikami, secik zdecydowanie lepszy niz debiut. Obróbka jest mniej agresywna i przez to bardziej znośna. GEneralna uwaga ode mnie to kadrowanie, zdecydowanie musisz nad tym popracować. Kadry takie jak 2 i 6 do bani :( to ciecie na tylnym kole zupełnie nie pasuje i psuje kadr. 3 powinna być w 16:9 i ja bym tu spróbował jakiś skośik np przód auta pod górkę, 4 można dać ciaśniej bo ta trawa po prawej stronie nie pasuje i do tego odciąga wzrok a 5 i 7 ma za dużo miejsca po prawej stronie
marsjanin:
Może jedno zdjęcie z dziś z zastosowaniem sugestii 16:9 + lekki skosik pod górkę
10
Sławol:
To Tor Poznań?
Zestaw dobry. Uwagi odnośnie kadrowania popieram, obróbka nie wszędzie mi pasuje, ale to rzecz gustu. Generalnie za jakość plus.
Konkretnie:
1 - cała, nadaje się na tapetę do Windowsa :)
2 - przyciąłbym do połowy i zrobił z tego same pyski, jako pojedynek,
3 - mnie tam pasuje,
4 - super, też tego wariata kiedyś robiłem na torze. To chyba jakaś wariacja lotusa elise, aye?
5 - tutaj bliżej nieco bym widział samochód, jako wypełnienie kadru,
6 - no niestety, cięcie takie sobie, do tego czas krótszy, niż przy innych, przez co koła bardziej zamrożone,
7 - patrz 5,
8 - mniej dołu, więcej góry, wyszedłby ładny portret bez rozpraszacza na dole,
9 - w sumie to to samo, co kadr nr 5,
10 - biorę całą :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej