ZDJĘCIA INNE > Reportaż

Ściganki

<< < (3/4) > >>

brovarsky:

--- Cytat: szamal w Czerwiec 05, 2016, 10:40:32 pm ---(...)4 można dać ciaśniej bo ta trawa po prawej stronie nie pasuje(...)
--- Koniec cytatu ---
Napisz wprost, że trawa nieostra ;)

A tak poważnie to zdecydowanie posłuchaj "przedpiszców", a w szczególności szamala. Dynamikę na zdjęciu osiągasz nie tylko poprzez panoramowanie ale również przez ten nieszczęsny wektor ruchu, czyli panoramowanie + lekki skosik + trochę powietrza z przodu i będzie dobrze. Musisz na zdjęciu pokazać to w ten sposób, żeby odbiorca wiedział skąd dokąd leci samolot, czy jedzie samochód.  #10 obciąłbym jeszcze pod tą barierką od płota czy czegoś tam. Z całego setu #6 do kosza za to ciachnięte koło albo do solidnego przekadrowania (np. cięcie pionowe wzdłuż krawędzi zaczynającego się błotnika - tak bym to widział)

--- Cytuj ---Czy lepiej wrzucić 3 ekstra zdjęcia, czy 10 z czego 7 jest tylko w miarę dobre ? Czy chwalimy się tylko tym co najlepsze, czy też pokazujemy ogólnie co pstryknęlismy na jakieś imprezie (oczywiście nie ma na myśli że wrzucamy wszystko jak leci, tylko np wyselekcjonowane 20 zdjęć z czego nie każde musi być jakieś super ekstra)?
--- Koniec cytatu ---
Ja jestem zwolennikiem aby pokazać wyselekcjonowane fotki, które będą się podobać i zrobią wow, niż wrzucać ileś tam, z czego kilka będzie fajnych. Te dziadoskie przytłoczą te lepsze i nikt na to nie spojrzy drugi, czy trzeci raz.

--- Cytuj ---Jak podchodzicie np. do przepaleń, czy poruszenia itp. Gdzie jest dopuszczalna granica, czy jak już wrzucamy to tylko żyleta bez kompromisów, czy trochę luzu i pozwalamy sobie na przerysowanie pewnych partii, bo tak akurat nam się podoba ?
--- Koniec cytatu ---
Dwa razy w życiu chyba fociłem jakieś rajdy, także doświadczenia wielkiego nie mam. Przepały, czy poruszenia to chyba w każdym rodzaju fotografii są słabo odbierane, przynajmniej tak mi się wydaje. Nie dodaje to chyba jakiegoś splendoru fotce. Chyba, że taka jest wizja autora i tak wg niego musi być, to nie wnikam ;)
Jak obrabiałem fotki rajdowe, to w zasadzie nie ingerowałem w naturę. Standardowa procedura, czyli kadrowanie, jasność, kontrast, ewentualnie jakaś maska wyostrzająca.

marsjanin:
Sławol, tak, to Tor Poznań. Co do auta na 4 to nie mam pojęcia co to jest.

Sławol:
Ta, sprawdziłem swoje stare zdjęcia, nawet nr 38 się zgadzał. Zresztą na 10-tce masz ten sam samochód, tylko bez takich dużych modyfikacji ;)

Fisher:
Fajny secik, aczkolwiek dla mnie 2 i 6 do kosza....
Ogólnie ZS .....
Czwórka super, ale czy podczas takiej ulewy jest tak jasno? Nie byłem, to do końca nie wiem, ale jakoś tak mi nie pasuje ....  :)
Niektóre kadry są lekko poruszone, ale bronią się
Nie poszalałeś trochę z intensywnością kolorów i jaskrawości? Tak mi się zdaje   :)
Jakim zestawem focisz?   :) 

marsjanin:
Z obróbką jeszcze się bawię, właściwie szukam klimatu który bardziej będzie mi odpowiadał. Zszedłem trochę z kontrastem i nasyceniem, ale nadal mam niedosyt.
Co do 4 to rozjaśniłem.

Zdjęcia robiłem Canonem 6D + Tamron 150-600

11

12

13

14

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej