ZDJĘCIA INNE > Reportaż

Ściganki

(1/4) > >>

marsjanin:
Czołem

Nieudany debiut mamy już za sobą :)

Tym razem wrzucam zdjęcia z wyścigów.

Dobrze nawet że nie są to zdjęcia lotnicze bo chciałbym się dowiedzieć od was czegoś więcej na temat tego jak podchodzicie do obróbki w takim klimacie. Zauważyłem że macie swoje preferencje, ale chodzi mi jakby bardziej o to czy inność od przyjętych tu standardów jest jak najbardziej OK, czy raczej akademicko i poprawnie. Nie chodzi mi o rozkminianie ogólnie co można a czego nie w fotografii, tylko o tym co wrzucamy na to forum.

Jak podchodzicie np. do przepaleń, czy poruszenia itp. Gdzie jest dopuszczalna granica, czy jak już wrzucamy to tylko żyleta bez kompromisów, czy trochę luzu i pozwalamy sobie na przerysowanie pewnych partii, bo tak akurat nam się podoba ?
Czy lepiej wrzucić 3 ekstra zdjęcia, czy 10 z czego 7 jest tylko w miarę dobre ? Czy chwalimy się tylko tym co najlepsze, czy też pokazujemy ogólnie co pstryknęlismy na jakieś imprezie (oczywiście nie ma na myśli że wrzucamy wszystko jak leci, tylko np wyselekcjonowane 20 zdjęć z czego nie każde musi być jakieś super ekstra)?

Obiecuję, że tym razem będę więcej słuchał i postaram się mniej dyskutować, a to co napiszecie pozwoli mi się dowiedzieć czego oczekujecie zanim wrzucę koleje zdjęcia lotnicze :)

1

2

3

4

5

6

7

8

9

pilotex:
Ten secik zdecydowanie lepszy ;)
Staraj się kadrować w panningu 16:9  - IMHO ładnie by wyglądało.
6. cięłabym za drzwiami i zostawiła więcej miejsca z przodu - jeśli masz, no i 16:9;
7. 16:9 aż się prosi

Biorę 4. - lubię taki klimat :)

AroOo:
2 mi się widzi, ale...
biere 3 ;P bo mam tam w środku koleżankę ;) :)
BTW. jak teraz wygląda sytuacja z wchodzeniem i foceniem na torze? jakieś większe formalności czy raczej na spokojnie?

Pzdr
A

marsjanin:
Pilotex, dzięki, wezmę pod uwagę 16:9. Jeśli chodzi o kadr zdjęcia nr 6 to też wolałbym więcej powietrza z przodu, ale to jest 100% kadru z aparatu, nie ciąłem tego zdjęcia. Chwile później zaczęło solidnie padać i to auto wycofało się z wyścigu przez co nie miałem możliwości innego wykadrowania.

AroOo, nie wiem jak formalności, to był spontan z tym tortem, chciałem przetestować obiektyw, sprawdziłem co na torze i podjechałem. Zdjęcia robiłem z trybuny i spod wierzy.

krispol:
Biorę to po całości :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej