FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

Plecak, czy torba?

<< < (2/5) > >>

Amon:
Ja używam tylko plecaków, Lowepro są wg. mnie extra i polecam. Seria SlingShot to coś w rodzaju połączenia plecaka i torby, nosisz na plecach, a w każdej chwili możesz przesunąć sobie do przodu i od góry wyjąć sprzęt. Dla mnie dość wygodne rozwiązanie, trochę mało mieści, szczególnie moja wersja 200, ale 1 puszka, 70-300, 24-70, jakiś szeroki i lampa wejdzie.

Head_DNB:
a ja znów Slingshota sprzedałem  ponieważ po dłuższym noszeniu bolałby mnie plecy , zakupiłem  Flipside  AW 400 z komorą  z drugiej strony (bezpieczeństwo) ten ma pas biodrowy i jestem w stanie go przesunąć o 180 stopni żeby mieć plecak przed sobą i wyciągnąć sprzęt a mieć nadal wolne ręce i nie kłaść go na ziemi :)
Tak to wygląda

darcze:
Witam mam małe pytanko!! Otóż zastanawiam się nad zakupem plecaka http://www.imfoto.pl/index.php?zaw=16&id=1901&photo_id=3743&referpage=
Zastanawiam się czy zmieszczę moje body D300s z podpiętą sigmą 120-400 mm i D80 z podpiętym Nikorem 18-135 mm, bo reszte szpargałów na pewno tak, a najważniejsze czy jest wart zakupu. Jeśli tak to może Prezes szepną by słówko tu i ówdzie o jakiejś promocji. Wiem wiem że następna gwiazdka dopiero 24.2.2011 r. No ale nadzieje zawsze trzeba mieć.

hesja:
darcze - ten vertex to potezna sprawa - na bank pomiescisz to co napisales :)

kichu:
ma tylko jedna wade... slowo lekkie w jego opisie to zart :D plecak wazy prawie 4kg :)

moim zdaniem dla sprzetu ktory posiadasz 300 to bedzie overkill, sprawdz czy 200 by Ci nie styknela

jeszcze jedna rzecz, ktora warto byc swiadomym przy tym modelu - ma wodocszczelne zamki - odpinaja
sie trudniej i wymagaja wiekszej sily niz zwykle - takze warto wziac pod uwage jesli zamierzamy co chwile
cos siegac/wyjmowac i tak dalej... cos za cos po prostu

mialem dwusetke

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej