FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny
Plecak, czy torba?
nurek:
Mam pytanie do praktyków związane z ergonomią działania w terenie.
Na graty lepszy plecak, czy torba?
Używam starej pancernej torby nikona, która może robić i za ławeczkę, ale już trochę zniszczona i niezbyt wygodna.
Z jednej strony plecak mieści więcej i jest wygodniejszy, z drugiej strony torba jest bardziej podręczna i łatwiej (szybciej, bezpieczniej) zmieniać obiektyw.
Jak to jest z wami?
może ktoś poda polecaną marke/model.
Chciałem sobie coś na imieniny sprawić :-))
Pozdrawiam
Nur
wilk:
Niestety, ale na lotniskowe wypady zdecydowanie plecak ( ale to jest związane ze specyfiką sprzętu - 2 x body + 2 duuuże szkła. ).
do samolotu też. Niestety jest to odwieczny dylemat, dlatego mam na dzisiaj 4 plecaki i 2 torby :( i niestety z niczego nie zrezygnuję, bo w samochodzie to jeszcze przewożę to w skrzyni Peli >:(
i bądź tu mądry 8)
a z okazji imienin - najlepszego.
Dyziek:
Odpowiedz może być tylko jedna:) - plecak i torba:)
Plecak - teren, pokazy air, góry, itp - Lowepro w zależności ile masz zabawek
Torba - reporterka, miasto, ślubniaki - polecam coś z tej serii firmy Crumpler
Eskimos:
A ja mam tylko plecak, ale ja na weselach jestem tylko gościnnie, do streeta używam jednego szkła. W lesie czy na wyjazdach z kobitą nie widzę się z torbą, ale jak inni wspomnieli rzecz gustu i potrzeb. To tak jak z kobitami, jedni lubią płaskie blondynki inni cycate brunetki a Ci najmądrzejsi nie marnują żadnej okazji i lubią nawet rude ;D
Jamal:
Im wyższa waga sprzętu, tym bardziej docenia się plecak ;) Osobiście mam torbę Crumpler, małą, taką do podróży i plecak Kata 2 komorowy. Tylko że nie mam Anal Intrudera :o
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej