zgodnie ze słowem danym pojade wg tego jak ja to widze
bez czytania poprzednikow (zwlaszcza kifcia hihi)
1. Widze jakies niezdecydowanie - duzo jest wszystkiego poza smiglakiem choc rozmaziajane wiec mniej ciekawe... Raczej bym kadrowal na smiglaka samego i z mniejszym skosem i mniej centralnie. To co za wirnikiem ogonowym MZ malo wnosi. Boje sie jednak ze do takiego ciasnego kadru moze jakosci nie styknac - i tak nie ma szału już ale jest na krawedzi
2. Jakby nie Twoje foto :/ ładne światelko na samolocie ale kadr znowu niezdecydowany. Nie dosc ze w pionie posrodku to jeszcze z tym obcietym sterem wysykosci tak sztucznie... Tak jakbys cala modelke dal z prawej strony kadru i jeszcze jej stope ucial. sfw by Ci na bank powiedzial, ze za krotki czas - tlo nierozmyte? Zart ofkoz ale przez to ostre tlo nie ma sie poczucia predkosci stad i ta przestrzen przed samolotem MZ za duza. Ladne swiatelko na kadlubie i chyba to Cie przekonalo by tej foty nie wywalic
3. Axalpowy klasyk ale MZ odrobine za duzo z prawej i z gory
4. Deko lepszy kadr niz na 1 ale i tak troche za duzo przodu i gory
5. A cóż to za format? Coś portretoowego? 5x6? hmmm widzialbym w poziomie bo takie ciecie mi salbo robi. Jezeli juz w tym formacie to zasada mocnych punktow i rownowagi tez obowiazuje a tu niestety wszystko przeciaza na prawa strone + jeszcze wektor predkosci tez w prawo jakby. Fajnie podswietlone oderwanka i w ogole klimat fotki
6. Czas zapewne typowo Twoj
Format widze jak poprzednio. Heli leci w jego prawo wiec ten dol bym olał - bardziej do kwadratu IMO
7. Najs ale tak idealnie geometrycznie cisnie w kierunku PG. Chyba osobiscie bym dał mniejszego skosa
8. O tu juz fajniej choc minimalnie zbyt poziomo. jest najs
9. "Znajdz 10 rozonic w stosunku do 4"
Ladne choc uwagi podobe - to lepsze. Zrobilbym mniejszy skos i format 16:9 i wywalilbym to co za ogonem, cos na ksztalt:
10. Ojojoj - skos jak do kwadratu a tu mamy poziom
i ten statecznik poziomy tak przy brzegu... nawet flara od szkielka (ladna) nie rownowazy bolu kadrowania...
to tak jak ja to widze... teraz wiem czemu nie komentowalem - nadal nie jestem przekonany, czy chcesz sluchac krytyki
mam nadzieje ze moje ględzenie sie na coś zda