FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny
Sigma 150-600
szamal:
--- Cytat: Daro w Październik 29, 2014, 12:13:44 pm ---Dzięki za opinię. Tez mi się wydaje ,że to klocek i jako jedyne tele bez ochoty włóczenia się z monopodem czy statywem to zły pomysł jak i sam statyw do tego typu fotografii.
--- Koniec cytatu ---
Chłopy, ale o co chodzi z tym klockiem, przecież waga 2,8 kg to żadna nowość w foto lotniczej, biorąc pod uwagę tylko ciężar (abstrahuję tu od jakości optycznej i ceny) to taka 500-setka waży 3,88 kg czyli dobry kilogram więcej, a jakoś nie słyszałem żeby ktokolwiek się użalał ze to klocek, monopod potrzebny i zdjęć z reki nie da się tym robić 8) :P :P
Mariusch:
--- Cytat: szamal w Październik 29, 2014, 11:14:59 pm ---
--- Cytat: Daro w Październik 29, 2014, 12:13:44 pm ---Dzięki za opinię. Tez mi się wydaje ,że to klocek i jako jedyne tele bez ochoty włóczenia się z monopodem czy statywem to zły pomysł jak i sam statyw do tego typu fotografii.
--- Koniec cytatu ---
Chłopy, ale o co chodzi z tym klockiem, przecież waga 2,8 kg to żadna nowość w foto lotniczej, biorąc pod uwagę tylko ciężar (abstrahuję tu od jakości optycznej i ceny) to taka 500-setka waży 3,88 kg czyli dobry kilogram więcej, a jakoś nie słyszałem żeby ktokolwiek się użalał ze to klocek, monopod potrzebny i zdjęć z reki nie da się tym robić 8) :P :P
--- Koniec cytatu ---
Dokładnie. Nikkor 200-400 jest też od sigmy cięższy.
Łukasz Kulik:
Panowie, nośta swoje baby na rękach to się oswoicie z ciężarem.
Łukasz Kulik:
Wszystko wymaga kompromisów. Sigma czy Tamron czy Nikon czy Canon czy coś tam jeszcze zawsze ma swoje wady albo techniczne albo cenowe albo jeszcze jakieś. Wychodzę z założenia że trza się zastanowić ile na prawdę chcę wydać i do tego się dostosować. Stałki są mega jakościowe ale nie za lekkie, nieporeczne, drogie i jak wszystkie potrzebują ręki która ich trzyma.
brovarsky:
Murzyna cza zatrudnić do noszenie i czymania :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej