FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny
Sigma 150-600
wilk:
Niestety nie sprawdzałem jeszcze S150-600; ale mam nadzieję że się to wydarzy ;).
Co do ciężaru - no bo to ma być drugie szkło :(, podstawowe to 500 a jak się zapakuje do podręcznego: dwa body, 500, bateryjki i jeszcze takie coś w stylu 3 kg to nie chcą nas zapakować do samolotu ;). Lecąc na MAKS'a w podróżnym miałem D3s, D3x, 500/4, 200-400/4 i parę klamotów - wyszło 17,5kg i był problem; na szczęście pozostała część ekipy też miała w okolicach 15kg i się jakoś przeflancowaliśmy.
Szkło ma być dobre optycznie to podstawa, poręczne i do tego nie za ciężkie.
szamal:
Tadex, to myślę że N 80-400 jako drugie szkiełko pozostaje ;D
nurek:
--- Cytat: lukasz.tur w Październik 30, 2014, 11:09:52 am ---Panowie, nośta swoje baby na rękach to się oswoicie z ciężarem.
--- Koniec cytatu ---
chyba ty
CZYSTY:
No cóż S 150-600 ma jakąś wadę...wstrzymano dostawy
http://www.fotopolis.pl/n/20126/sigma-wstrzymuje-dostawy-obiektywu-150-600mm-f5-63-dg-os-hsm/
Frogi:
Jako, że stałem się już do pewnego stopnia (bo jeszcze do końca nie spłaciłem :) ) posiadaczem sigmy sport to pytanie do posiadaczy Sportów i nie tylko jest takie - jaki filtr kupić?? Na stronie Sigmy jest jakiś ale ponad 700zł... Pytanie czy są jakieś (średnica 105mm) równie dobre albo tylko troszkę gorsze ale za powiedzmy 300-400zł, które moglibyście polecić?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej