Autor Wątek: VI Nowotarski Piknik Lotniczy  (Przeczytany 887 razy)

norek

• Prywatna galeria fotografii
VI Nowotarski Piknik Lotniczy
« dnia: Lipiec 30, 2014, 03:24:21 pm »
Na stronie pikniku znalazłem informację która wskazuje, że nawet zwykły spotter może wystąpić o akredytację: http://www.pikniknowotarski.pl/akredytacje.

Info publikuję tutaj, bo być może znacie kogoś, kto chciałby skorzystać z tej możliwości (bo zakładam, że 99% ludzi tutaj ma PRESS z SPFL :))

Ja link do swojej galerii oczywiście wysłałem i czekam na odpowiedź. Najwidoczniej będę musiał zweryfikować plany na sierpień i przypuścić w weekend szturm na małopolskę :)

Orientacyjnie sprawdziłem rozkład PKP - dojazd z Łodzi to ponad 12 h... Ktoś wybiera się z okolic Łodzi na ten piknik? Perspektywa tylu godzin w pociągu jest przerażająca, zabiorę się z kimś nawet w bagażniku :)

Carlito

• As
Odp: VI Nowotarski Piknik Lotniczy
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 30, 2014, 03:53:38 pm »
Na stronie pikniku znalazłem informację która wskazuje, że nawet zwykły spotter może wystąpić o akredytację: http://www.pikniknowotarski.pl/akredytacje.

Coraz więcej imprez przyjmuje taką konwencję przyznawania spotterpacków.

(bo zakładam, że 99% ludzi tutaj ma PRESS z SPFL :))

Tak dobrze to nie ma :-)

Ja trochę kombinowałem żeby tam uderzyć, ale póki co plany zawieszone.

norek

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 30, 2014, 04:11:29 pm »
Coraz więcej imprez przyjmuje taką konwencję przyznawania spotterpacków.

Przyznam, że z czymś podobnym spotkałem się tylko na Fly Fest w Piotrkowie - ale tam dawali akredytację MEDIA każdemu :) Wystarczyło napisać maila lub po prostu pogadać z organizatorem w trakcie imprezy.

vader

• www.kamilsobolewski.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 30, 2014, 04:34:41 pm »
norek, w Gdyni na Redbull AirShow było podobnie, akredytację medialną dostawał prawie każdy.

brovarsky

• Elite
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 30, 2014, 09:05:01 pm »
To samo w Michałkowie

norek

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 30, 2014, 09:09:46 pm »
To samo w Michałkowie

No proszę, jaki widać moja wiedza w tym temacie jest jednak bardzo uboga. Ale to nic tylko się cieszyć :) Taka akredytacja to zawsze szansa na ciekawsze foto niż stojąc przy barierce dla publiczności.

Carlito

• As
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 30, 2014, 09:23:26 pm »
Podobnie bylo na Mazury Air Show, pikniku w Gryzlinach, Media Day w Malborku czy w Lasku, treningi przed Dniami z Wojskiem na EPMM. Mozna powiedziec, ze to juz standard.

Jamal

« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 30, 2014, 09:38:57 pm »
Polecam przeczytać regulamin imprezy, szczególnie punkty mówiące o przekazaniu zdjęć organizatorom do użytku na wszelki możliwy sposób ;)
Pozdrawiam serdecznie!
Jamal
www.barthez.com.pl

norek

« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 30, 2014, 09:56:37 pm »
Polecam przeczytać regulamin imprezy, szczególnie punkty mówiące o przekazaniu zdjęć organizatorom do użytku na wszelki możliwy sposób ;)

Znalazłem tylko taki zapis: "Osoby przebywające na terenie imprezy mogą zostać utrwalone na materiałach fotograficznych i filmowych. Materiał ten pozostaje do dyspozycji Organizatora."

Mówisz o jakimś innym? Przeczytałem regulamin imprezy i regulamin terenu imprezy - nie znalazłem nic co by mnie mogło niepokoić.

alex

« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 30, 2014, 10:07:26 pm »
Jamal odniósł się chyba do regulaminu z Gryźlin. Np. Michałków nie miał już takich obostrzeń ;)

norek

« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 30, 2014, 10:31:02 pm »
Jamal odniósł się chyba do regulaminu z Gryźlin. Np. Michałków nie miał już takich obostrzeń ;)

Być może, bo już się wystraszyłem, że czegoś z Nowego Targu nie doczytałem :)

Jamal

« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 31, 2014, 07:04:04 am »
Czasami robią taki cyrk, np. Mazury AirShow "Osoby ubiegające się o akredytację zobowiązują się do nieodpłatnego przekazania organizatorom materiałów/zdjęć wykonanych podczas Mazury AirShow oraz wyrażają zgodę na ich dowolne przetwarzanie i udostępnianie przez organizatora."
Pozdrawiam serdecznie!
Jamal
www.barthez.com.pl

Carlito

• As
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 31, 2014, 07:37:26 am »
Inne pytanie brzmi, co Ci zrobią jak im nie przekażesz tych zdjęć. Chyba jedyna sankcja to nieudzielenie akredytacji za rok. Z drugiej strony często jest tak, że obsługa medialna tego typu pikników zmienia się i nie bardzo jest komu takie historie egzekwować.

norek

« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 01, 2014, 10:39:16 pm »
Inne pytanie brzmi, co Ci zrobią jak im nie przekażesz tych zdjęć. Chyba jedyna sankcja to nieudzielenie akredytacji za rok. Z drugiej strony często jest tak, że obsługa medialna tego typu pikników zmienia się i nie bardzo jest komu takie historie egzekwować.

Następne zdjęcia pozwolą robić tylko jednorazowym analogiem :) (są w ogóle jeszcze takie??)

nurek

• piloci do maszyn!
    • mój świat fotografii lotniczej
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 02, 2014, 09:53:26 am »
Możesz zawsze przekazać te kwalifikujące się do działu "prawie mi się udało". debeściaki zachowujesz dla siebie i już.
Autorów wszelkich regulaminów konkursów czy imprez nie posądzał bym o wyrachowanie, tylko o bezrefleksyjne CtrC, CtrV z innych regulaminów.
Pozdrawiam