Autor Wątek: Frisian Flag 2014  (Przeczytany 403 razy)

sebah

• Gość
Frisian Flag 2014
« dnia: Maj 20, 2014, 09:23:50 pm »
Takie tam cwiczenia w Leeuwarden :) Cos tam udalo sie ustrzelic...

1,
F-18 by hincasebastian, on Flickr
2.
Hercules banking by hincasebastian, on Flickr
3.
Herc low pass by hincasebastian, on Flickr
4.
Jet wassssh by hincasebastian, on Flickr
5.
German Eurofighters by hincasebastian, on Flickr
6.
Hercules full disc and with prop vortex :) by hincasebastian, on Flickr
7.
F-18 1600px by hincasebastian, on Flickr
8.
F-16 arrival by hincasebastian, on Flickr

Cos tam chyba wyszlo, co nie?

Pozdrowka :)

No i wkoncu sie zlamalem aby fan page sobie zrobic. Jak ktos ma ochote to z ''lajka'' sie uciesze :) https://www.facebook.com/shaviationphotography

Złoty

• Explore. Dream. Discover.
    • Aeroholic!
Odp: Frisian Flag 2014
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 20, 2014, 09:38:36 pm »
Wyszło wyszło!:)
Jedynka naj, tylko ciut powietrza u góry więcej bym widział.
4 i 5 też, mocna obróbka ale kupuję ;)

bhpchmiel

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 21, 2014, 08:35:50 am »
Piąteczka to mój faworyt - uwielbiam takie kolorowanki:))

fan

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 21, 2014, 09:22:09 am »
Fotki z ogromnym potencjałem. Poniżej w styli Kifcia napiszę, co MI osobiście przeszkadza:

- napis SEBASTIAN HINCA jest zbyt rzucający się w oczy. Może warto pomyśleć o czymś bardziej dyskretnym? I tak te napisy są w 5 minut do wyretuszowania w PS, jakby ktoś się uparł :)

1. Kadr ciekawy, nie podoba mi się kompozycja. Nie ma nic w mocnym punkcie, kabina za bardzo od góry, jedno koło dziwnie ucięte...
2. Super obróbka, też bym poeksperymentował z innym cięciem... Ale nie mam koncepcji jak.
3. OK :)
4. Suwaki za daleko pojechane, wyszło za bardzo kontrastowo. Czernie zbyt czarne, zabrakło symetrii. krzywe.
5. Dałbym tu więcej przestrzeni, zwłaszcza z lewej i od dołu.
6. Zabrakło nieco symetrii, czarny tył za czarny. WIdać dużą czarną plamę u mnie zamiast tyłu samolotu.
7. Super, ale nie wiem, czy skos jest tutaj OK. Raczej pokombinowałbym inaczej
8. Super, ale słupek na dole do wystemplowania ;)

To tak z mojego punktu widzenia. Ogólnie secik bardzo przyjemny i niewiele brakuje, żeby było na prawdę genialnie :) O maszynach nie wspomnę :D

sebah

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 23, 2014, 06:14:47 pm »
Dzieki za uwagi, w przyszlosci bede o nich pamietal, przynajmniej postaram sie :)

a tutaj mala zajawka jeszcze  :) https://www.youtube.com/watch?v=R63q0qJhnMI&feature=youtu.be

MarS

• Solo Pajlot
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 24, 2014, 01:19:01 pm »
generalnie fajnie, choć jest kupa szczegółów które widza co prawda tylko maniacy ale widzą.
tak wiec w skrócie

1. kadr mi nie pasuje totalnie bo albo jeszcze ciasniej w sensie uciąć dołu i lewej albo daj przesttrzeni ciut ... bo tak jak teraz to owiewka kabiny praweie na granicy kadru, natomiast na dole bardzo nieszcześliwie ciecie w sensie że taka amputowana goleń podwozia i do tego uciachany zbiornik
2. fajny klimat i obróbka też, koniecznie chciałes go zmieścic po przekątnych i nie wiem czy było to konieczne i wyszło na dobre
3. bardzo reportazowo ale ok fajne
4. bardzo agresywna obróbka i ona mi się pdoba za wyjatkiem tego ze w cieniach kompletna smoła wyszła .... zapewne też przy większej rozdzielczości by wyszedł tez suży szum bo juz tu zaczyna byc widoczny, jednak poza  smołą to najbardziej razi to ze foto jest krzywe, zobacz na przerwe pomiedzy zbiornikami a dołem kadru, po lewej nawet kawałek koła się załapał
5. jak ktoś lubi takie kolorowanki ;)  to OK  :)
6. za duży kontrast pomiędzy niebem a ciemnym samolotem, z tym ze tu bym chyba nie szedł w rozjasnianie samolotu bo i tak by to nic do zdjęcia nie wniosła ale moze zrobił bardziej mroczny klimat nieba
7. kompletnie nie wiem po co go przekosiłeś tak w dół, co chciałes przez to pokazać/uzyskać ?
8. gdyby był dopalacz ... no ale na to nie miałes wplywu a reszta jest OK tylko ten słupek do wywalenia