FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny
kupno sprzetu na nowo...
Spad:
Miałem. Moje zdjęcia z Radomia i z Żaru były robione 1DX-em, z różnymi szkłami. Puszka jest rewelacyjna. Gdyby mnie było stać, kupiłbym natychmiast.
A z pktu widzenia klawiszologii - skoro używasz canonów, DX-a opanujesz praktycznie z marszu.
sfw:
Sebah, ja używam Dx-a z 500/4 z tym, że ze starszą wersją i jeśli tylko jesteś w stanie finansowo przełknąć tę żabę to zapewniam Cię, że będziesz bardziej niż zadowolony. Miałem równolegle 1D MKIII, MKIV i Dx nawet szkoda porównywać. Problem jest tylko taki, że założony przez Ciebie budżet 17k Ojro starczy na puszkę, 500/4II i 70-200/2,8II na 24-70 i coś szerszego będziesz musiał dozbierać.
sebah:
Kurcze, strasznie podoba mi sie ten 1dx jednak caly czas zastanawiam sie czy jest warto dolozyc do niego drugie tyle co za 5dmk3. Jeszcze mam w glowie taki pomysl, 1dx i stara 500tka albo 5dmk3 i nowa 500tka. Jeszcze mam mozliwosc w cenie nowej 500mm kupic uzywane, paro miesieczne 800mm. I co tu teraz zrobic, same dylematy :(
hesja:
ja po moich doświadczeniach bym nie szedł w 800mm
500 + duza matryca = swiat i ludzie :)
sfw:
Jak jest duża matryca to jest też mały bufor i pińć klatek na sekundę ... porażka. Jak zrobią puszkę 34Mp z 10kl/s to będzie można pomyśleć. 1Dx w Polsce rok temu można było kupić za równowartość 4,6 tyś. Ojro więc nie tak źle. Co do 800 vr. 500 ... też się nad tym zastanawiałem ale akurat w tamtym czasie nie było dostępnych 800 w rozsądnych pieniądzach. Teraz brał bym 800mm plus TCX1,4 plus 100-400 - dream set IMHO jeśli chodzi o telefoto.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej