""- Mobile, jak mnie słychać?- Jak dziewicę po orgazmie!""Szerokiej i suchej CI życzę kolego, a w domu ciasnej i mokrej"-Chłopaki, na 36 stoi pani i chce, niech ja ktoś zabierze, bo chce do Lublina.-A ile lat ma ta pani?-Z 80.-To niech ją lepiej Pan Bóg zabierze.- Kolego w ******* (tu marka samochodu), masz może włączone radyjko?- Tak mam, słucham Cię kolego ...- Przy najbliższym parkingu zjedź tam na boczek, miałbym dla Ciebie prezent ... żel do higieny intymnej.- A na co mi żel do higieny intymnej kolego?- A bo jedziesz jak piz#%a ...- Kolego jak ścieżka do Wrocławia?- Czysto kolego.- Dzięki, nie wiem gdzie jedziesz, ale tez masz czysto.- Mobilki, jak dróżka na Zgierz?- Zaorali!Uwaga mobilki, na 347 był wypadeczek!-a śmiertelniutki?-Tak, trupki na drodze i prokuratorek jest..- Koledzy, jak ścieżka do Radomia?- Prosto.(Jadąc przez Kraków):- Koledzy, jak Siekierki na Pragę?- Kiedyś to te żarówki robili lepsze. Założyło się i świeciły. Teraz trzeba co chwilę wymieniać, bo się palą.- Kolego, a jakie teraz powietrze! Kiedyś napompowałem opony i było, a teraz muszę non-stop pompować!"-Koledzy, jak wygląda ścieżka na Łódź?-Po środku taki szeroki pas asfaltu podzielony na pół białymi liniami a po bokach trawa, drzewka i domy"Tekst zasłyszany gdzieś w okolicach lipca:" -Mobile jak ścieżka na Olsztyn.- Odśnieżona kolego."Na trasie Warszawa - Trójmiasto słyszałem ostrzeżenia o patrolu na kilometrze jakimś tam. Jak zacząłem się zbliżać i coraz częściej mówili na radiu:- Misiaki z suszarką na XXXI nagle komunikat:- Mobile, idziemy z kolegą do Maca. macie pół godziny wolnego.Jak dojechałem to faktycznie w Macu siedziało dwóch policjantów a po drugiej stronie drogi radiowóz i suszara na masce położona.-Kolego na rowerku masz radyjko?...- koledzy,sprawdzam radio jak mnie słychać ?- dobrze cię słychać kolego.po chwili- kolego, ten kolega co ci mówił że cię słychać to cię kłamał. W ogóle cię nie słychać.-Mobilki, jak mnie słychać?-Jak teściową z przedpokoju, głośno i niepotrzebnie!- koledzy na 103 suszą!- z kuszą?- oni w ogóle są niebezpieczni.W CB Radio:- Nieoznakowana Skoda na 222 krążyNa co mój kolega, pasażer:- Hmm.. jak nieoznakowana to skąd wiadomo, ze Skoda?droga lublin- krasnik1. Jak droga na krasnik?2. czysto tylko na 26km ekipa budowlna1. co na 26?2. ekipa budowlna - cegielka i 2 pustaki, obwodnica Zamościa:-Kolego z Seata jesteś na radiu?-No jestem co tam?-Jak skręcasz w lewo, to chociaż kierunek włącz...-Ja specjalnie nie włączałem kierunku, bo tam podwójna ciągła jest i nie wolno skręcać!-Dobra rozumiem, każdy jeździ jak umie...Korek pod Zyrardowem, nim dorobili A2 do Warszawy, w obie strony stoi sie miedzy rondkami, jakies +25 stopni, a na CB nagle pytanie:- koledzy, czemu stoimy?- Ciasteczak rozdaja!A: "Przy wyjeździe na 86 stoją miśki i suszą"po 20 sekundachB: "Suszymy i zapraszamy