No jak widać ma lotnisko potencjał
Co do samych zdjęć, jeśli miałbym wybrać jedno to biorąc pod uwagę kadr i jakość byłaby to dwójka. Na jedynce to niebo - chyba przyciemnione jednak w obróbce? - jest aż nienaturalne, ni to dzień, ni to noc.
3. robi wrażenie ale straszny bałagan w kadrze, samochody znaki - ale OK, rozumiem, że w tym miejscu się inaczej nie da. 4 moment upolowany zacny, wychodzi już ziarno i cos mi nie gra z kadrem. 5. ziarnoooooo! 6. Fajne ale ciut przy jasne u mnie. Podoba mi się 10 - jasny przekaz, uporządkowane, 12 tez fajowe.
Także jest w czym przebierać i z czego robić Sam wybieram się na Schiphol więc pewnie będę miał do Ciebie parę pytań potem.
Lotnisko ma potencjal, oczywiscie
Co z sens robienia zdjec na niebieskim niebie? Tak, wiem czasem sie nie da, ale wypada troszke sie potrudzic a efekty moga byc zdecydowanie lepsze. Schiphol ma to do siebie ze w tym momencie sa tylko dwa oficjalne miejsca do fotografowania. A ja wychodze z zalozenia ze jest to za malo, wiec wszystkie zdjecia sa robione z miejscowek ''zrob zdjecie i gaz do dechy''
Tereny budowy, kontenery, maszyny budowlane, autostrady. Czyli tam gdzie mozna wjechac/wejsc lub tez zatrzyma sie. W naszym towarzystwie, bo jestem ja i paru holendrow lubimy takze drabiny. Wysoookie
Ostatnio Martijn przyjechal z podnosnikiem, kolo 20-30m w gore
Dzieki za krytyke, bardzo milo wysluchac dobre jak i zle slowo. Co do jedynk - wiem, wiem wyglada nienaturalnie ale co poradze ze takie warunki byly? Cuuuudne! Zdjecie mialo tylko lekko dodany kontrast i finito.
Co do zdjec na ktorych wydac ziarno. 50d nie jest mistrzem gladkiego obrazu na iso 640 w gore
Jednak ja wole ziarno niz zmarnowane zdjecie
Ot, takie ''widzimisie''
A co do wybierania sie na SPL, to pisz smialo
Na motyw z 5 czekam odkąd zamiast "bum bum " zacząłem mówić samolot Gratki.
Przyjedz w odpowiedniej porze to zabiore Cie w miejsca gdzie bedziesz tylko takie foty trzeskal. Wystarczy odpowiednia pogoda i miejsce. To byla taka pierwsz tego typu, pozniej zachcialo mi sie wiecej... Teraz mam inny motyw w mojej glowie ale to zoabczycie jak mi sie uda go zrealizowac
i można autobusy podejsc od art strony?/ Mozna!!
Bardzo na TAK
no moze poza rozmiarem zdjec... wiem wiem - kliknac ale...
mamy 1024 w regulaminie i byloby fajniej dla zdjec by nie trzeba ich bylo w zaden sposob "stymulowac" by... urosły
Od mojego ostatniego postu minelo juz troszke czasu, takze wylecialo mi z glowy. Nastepnym razem juz bedzie 1024
A za bardzo na TAK - dziekuje
za hesja - kadry ciekawe z pomyslem i wizja - o szczegolach w wolnej chwili napisze - ale juz jestem bardzo na tak
Pisz, pisz