ZDJĘCIA INNE > Krajobraz
Słupy
hesja:
po wcale delikatnym pawiu wracam do gry :P
kichu! weź sie co? :P
to teraz napisze co mysle o nurkowych Słupach
"To naprawdę ładne słupy!!" ;D
Spad:
Te słupy niezwykle silnie przełamują genderowe paradygmaty, wkraczając pomiędzy dychotomię sein i sollen z autokreacyjnym przekazem, dodatkowo uwydatnionym niezwykłą - prowokacyjną wręcz - sugestią subliminalnej prostoty aktu wizualizującego.
kichu:
Ja myslę, że jeżeli chodzi o to zdjęcie brak na nim ludzi jest nawiązaniem do formy dokumentu z XIX i początku XX wieku, kiedy za pomocą długiego naświetlania negatywu eliminowano postacie ludzi, które „zakłócały” pejzaże miejskie lub krajobrazy.
Nurek nawiązał do tej formy fotografii rzemieślniczej, gdyż wydało mu się to istotne dla określenia własnej idei. :)
wilk:
bo to "miał być las", a że nie było krzyży :P
za to były słupy, a że zagajnik :P
hesja:
--- Cytat: Spad w Styczeń 23, 2013, 09:06:45 pm ---Te słupy niezwykle silnie przełamują genderowe paradygmaty, wkraczając pomiędzy dychotomię sein i sollen z autokreacyjnym przekazem, dodatkowo uwydatnionym niezwykłą - prowokacyjną wręcz - sugestią subliminalnej prostoty aktu wizualizującego.
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: kichu w Styczeń 23, 2013, 09:11:31 pm ---Ja myslę, że jeżeli chodzi o to zdjęcie brak na nim ludzi jest nawiązaniem do formy dokumentu z XIX i początku XX wieku, kiedy za pomocą długiego naświetlania negatywu eliminowano postacie ludzi, które „zakłócały” pejzaże miejskie lub krajobrazy.
Nurek nawiązał do tej formy fotografii rzemieślniczej, gdyż wydało mu się to istotne dla określenia własnej idei. :)
--- Koniec cytatu ---
;D ;D ;D
od razu przypomniał mi się wątek:
http://spfl.pl/forum/index.php/topic,1726.msg26334.html#msg26334
kto pamięta? :)
Nawigacja
Idź do wersji pełnej