Autor Wątek: 5.26.2012 Geico Skytypers  (Przeczytany 446 razy)

chrisparypa

• Living The Dream Photography
5.26.2012 Geico Skytypers
« dnia: Czerwiec 01, 2012, 03:23:01 pm »
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 01, 2012, 03:38:04 pm wysłana przez chrisparypa »
Living The Dream Photography
www.chrisparypa.com
Why Bird Can Fly But Fly Can't Bird?

larky

• As
  • Incommunicado
    • larky.pl
Odp: 5.26.2012 Geico Skytypers
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 01, 2012, 03:40:29 pm »
Możliwości fotografowania Ci zazdroszczę :) To co mnie razi to taka trochę monotonność ujęć. Zdecydowanie więcej można wycisnąć z A2A, wiem, bo jestem kolekcjonerem tego rodzaju fotek (warbirds).
Poza tym witamy na forum i oczekuj opier.... za wielkie logo :))

nurek

• piloci do maszyn!
    • mój świat fotografii lotniczej
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 01, 2012, 04:16:02 pm »
Na 7 to nieźle z tych kominów dym zasuwa. ;-)
Oklejenie fot logotypem - ja rozumiem, ale dyskretniej please!
Warsztat pracy zacny masz - za Larkym w tej materii.

Poza tym Witaj u nas i wrzucaj zdjęcia jak najczęściej. :-)
Pozdrawiam

MarS

• Solo Pajlot
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 01, 2012, 04:54:56 pm »
Zacznę od końca  :D
larky - opierdolu za wilegchne logo nie będzie  ;D Jak się spotkaliśmy z Krzyśkiem podczas naszej wizyty za wielką wodą, to pierwsze co to mu powiedzielismy "Krzychu wszystko OK ale to logo  :( " na co Krzysiek bardzo ładnie nam wyjaśnił czemu logo jest i czemu takie "okazałe" .... i chłop ma swoje powody i to bardzo sensowne. Ponieważ to tajemnica nie jest to w skrócie wygląda to tak że część fotografi lotniczej Krzyśka ma charakter komercyjny i oklejanie zdjec ma na celu nie tylko zabezpieczenie przed kopiowaniem zdjęć ale również cel "reklamowy" rozumiany dość szeroko, ale że to temat rzeka to zakończę informacją ze Krzysiek sam wie że uroku te loga nie daja ale je wstawia bo ma z tego wymierne korzysci.

Co do powitania na forum - to się ciesze ze się przełamałeś i foty wstawiłeś :)

Co do fot
Bardzo fajna kolorystyka, bardzo czysto, bardzo fajne kompozycje i zestawienia maszyn, dla mnie kompozycyjnie bajka, ..... jedynie co mnie przy niektórych fotach razi to trochę ciasnawo w kadrze zwłaszcza foto nr 9 ... ale po kolei

1. minimalnie ciasno ale na tej focie bym spróbował występlować ten kawałek plaży w PG bo niepotrzebnie odciąga wzrok
2. pięknie się złożyli świetny moment super fota ale dosłownie po centymetrze góry i przodu czyli lewej bym dołozył
3. nie wiem czy to planowaliście czy samo wyszło ale cień to jest moc :)
4. tu nie będe marudził ze ciasno ;) bo jest super :)
5. szkoda uciętego cienia
6. to jest najsłabsze z serii, taki trochę chaos
7. szkoda ze nie ze statują w tle ;)  ;D
8. faaajne kolorystyka wody i nieba, czysty kadr
9. to mi się podoba naj ale bym wolałć ciut szerzej ... zwłaszcza z przodu czuli lewa storna foty ...

generalnie ...... moc jest i pozytywnie zazdroszcze :)

EDIT:
kifcio czy taki komentarz moze być ?  ;D
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 01, 2012, 04:57:12 pm wysłana przez MarS »

chrisparypa

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 01, 2012, 06:06:43 pm »
Dzieki MarS za wyjasnienie tematu o Logo, obiecuje ze wczesniej czy pozniej bede tu wstawial zdjecia bez logo, tylko teraz za leniwy jestem zeby dwa sety uploadowac. Forum jak zauwazylem juz na samym pocztaku ma ogromna wartosc edukacyjna i mam nadzieje sie tu duzo nauczyc.

Z tym logo jest wlasnie tak jak MarS napisal i chyba prosciej sie tego nie da ujac ale tak jak mowie, bede robil wszystko co sie da zeby tutaj zdjecia poddac ocenie bez logo :)

Monotonnosc oj zgadzam sie, problem z tym jest ze latanie 6 SNJ-2 w formacji nie jest latwe i przed zdjeciami jest briffing, ktory okresla po koleji jakie formacje lecimy co i jak. Tego dnia swiatlo tez nie pomoglo a raczej pora dnia bo zdjecia a2a o 1 po poludniu to jednak troche nieporozumienie ale na bez rybiu i rak ryba tak :) Byly proby ustawienia formacji troche za samolotem zeby zrobic zdjecia z przodu takiej ukladanki.. sorry ciezko mi to nazwac inaczej, byly proby ustawienia samolotow w Echelon Formation od gory do dolu, itp itd.... Air to Air to mimo wszystko wyzwanie bo chociaz ma sie jakas tam kontrole nad formacja to jednak jest to lot 6 samolotow i bezpieczenstwo jest na pierwszym miejscu, dlatego sukcesywnie po jednym zdjeciu z kazdego lotu odkladam i w ten sposob kiedys uzbiera sie jeden fajny set Geico Skytypers.

Dzieki za ocene, i krytyke, i podpowiedzi. Ma to wartosc wieksza niz jakiegolwie pieniadze... Doswiadczenie i praktyka uczy bardziej niz jakie kolwiek kasiazki...
www.chrisparypa.com

kwiecin

• Cadet
  • **
    • Air'n'Photo by kwiecin
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 01, 2012, 07:18:30 pm »
Ma to wartosc wieksza niz jakiegolwie pieniadze... Doswiadczenie i praktyka uczy bardziej niz jakie kolwiek kasiazki...

Absolutnie zgadzam sie w 1000%

Z setu najbardziej podobaja mi sie 1, 5, 8
9 i  4 IMHO ciut za ciasno skadrowane, brakuje powietrza "do lotu" ( Odsunalbym troche lewa krawedz od samolotu (o ile jest jeszcze miejsce na negatywie)

Nad 3 sie zastanawiam. Niby fajne pogladowo (chcialbym choc takie miec w kolekcji), ale patrzac konstruktywnie to troche samoloty gina

valdi

• Master
    • Photo
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 01, 2012, 07:57:51 pm »
Tutaj ciasne jak 4,6,9 bardzo mi robią
na 3 zamiar zrozumiały ale jednak wyszło to wyszło za daleko w przeciwieństwie do 5 gdzie jest najs
na 2 na górze brakuje mi trochę oddechu
Waldemar Piela

JIMIX

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 02, 2012, 11:34:42 am »
4,6,9 - beauty! Co do "braku oddechu" tu i owdzie: te zdjecia stanowia wreszcie jakis "oddech" posrod wszystkich innych tutaj ;)

golden

• Moja Fotografia
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 02, 2012, 01:25:06 pm »
Wszystkie zdjęcia  są bardzo fajne podoba mi się i kadrowanie i kolory 
jedynie co ....  mam wrażenie że zdjęcia są lekko  przeostrzone
Na pewno  możliwość zrobienia tych zdjęć z powietrza wpływa na unikalność tych kadrów
dla wielu z nas niedostępnych
Problem Loga rozumiem ale może tutaj u nas na forum może trochę
mniejsze i subtelniejsze

Krzysiu fajnie było Cię osobiście poznać w Waszyngtonie
ale teraz przyznam się że wówczas bardziej chciałem
porozmawiać z Tobą o Twojej ....  fotografii ślubnej - szkoda że tak mało czasu było  ;D

pozdrawiam
MOJA FOTOGRAFIA www.slubnefoto.pl

chrisparypa

« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 02, 2012, 02:33:00 pm »
Witam witam Misiek :) Golden ja szczerze ci pwoiem nie smiem tego fotografia nazywac:) dluga historia :)))) ale jak masz pytania to zapraszam na prv :) albo FB
www.chrisparypa.com

kichu

« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 07, 2012, 02:27:04 pm »
technicznie to za MarSem, a ogolnie to zazdroszcze :) przyjemnie sie ogladalo :)