ZDJĘCIA INNE > Reportaż

Desant z powietrza

<< < (2/2)

kwinto:
12 najlepsza..
8 i 10 moze gdyby troche ciaśniej...
po mojemu to też kwestia wysokości, odległości i kąta pod jakim foty były robione
najlepiej byłoby odbyć "brifing" z pilotami, albo właśnie mieć kontakt w trakcie lotu
szacun dla Ciebie za przetarcie szlaku - trzeba opracować taktyke na następny raz i naprzód..

Jamal:
Foty faktycznie majciochów nie zrywają, ale...

Po pierwsze wiem że jest ciężko - tam na prawdę rzuca niemiłosiernie (a dochodzą na prawdę spore emocje i kupa adrenaliny jeśli dla kogoś nie jest to codzienność). Dla tego wspominałem o VR itd. Miałem okazję focić z góry, i pierwszy set poszedł do kosza. Lepiej podnieść ISO i lecieć na krawędzi, niż ryzykować spieprzenie fot (dotyczy nie tylko tej dziedziny fotografii). Z długimi szkłami ciężko walczyć (chyba że drugą puszkę się gdzieś przypnie żeby nie wyleciała), bo po prostu miejsca malutko, chociaż kifcio miał wrota otwarte a ja miałem tylko uchylony lufcik.

Po drugie, na następny raz jest nauczka (dla wszystkich), żeby brać hełm/słuchawy/radio i w miarę możliwości sterować sterującymi.

Podsumowując, zgadzam się z upadkiem, ale wiem, że akurat nie miałeś szansy zrobić czegoś mega fajnego, i jest całkiem dobrze (chociaż forma stratosfery faktycznie nie leży). Szkoda, ale poszedłeś na przecierkę, inni będą wiedzieli (choć i tak zweryfikuje to brutalna rzeczywistość) wtf.

Złoty:
12 bardzo fajna, ja bym tylko nieco ją ściemnił i podkreślił betonkę. (Wysyłam na privka)

krispol:
W sumie to nie znam sie na a2a ale spodobała mi sie 7,10 i 12 z tym że 12 u mnie jakos tak jasno ta betonka.
I tak sobie myśle że jakby było kadru wiecej to mozna by zrobic po skosie pół na pół ( pół betonki /pół trawy)
A np. na 10 jakby tak przy zoomować na samego śmiglaka i tą pokładającą się trawę ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej